20:00:00
Jordens Peter
6000
logo KV Mechelen

Moet het nog gezegd. Alweer slechts 3800 mensen zakten af naar Daknam voor de Millenniummatch van Sporting Lokeren. En nochtans, de afwezigen hadden ongelijk. De ambiance zat al voor de wedstrijd in de keet. Niemand minder dan Tony Cabana kreeg de 7600 handen op elkaar in de opwarming voor de wedstrijd. Net als de drummende familie die de avond ervoor nog bij Bart Peeters te gast waren in zijn talentenjacht op TV1. Malinois komt best uit de startblokken. Tom Peeters zet zich goed door op rechts, levert een perfecte voorzet af maar gelukkig mist Van Hout voor doel compleet de bal. Het is wachten tot de 12' minuut voor een vermeldenswaardige actie van Sporting. Ronny Van Geneugden neemt een vrije trap, Chris Janssens klimt net niet hoog genoeg. Enkele minuten later belandt de bal nogal gelukkig bij Youla. Een beetje verrast stormt die op doel af maar Willockx gaat gepast in de voeten. Meteen het begin van een dol Lokers kwartiertje. Youla, opnieuw hij, kan na een perfecte voorzet van Chris Janssens nog eens alleen op Willockx afstormen, zijn schot wordt in extremis geblokt door Sven Vandenbroeck. Een van de volgende corners levert in de 22' minuut een verdiend thuisdoelpunt op. Ronny bereikt in 2 tijden het hoofd van Penicka. Martin legt gepast af voor de voeten van speedy Dago, die mooi met de borst controleert en de bal hoog in doel jaagt. 1-0 op het scorebord. Naast ons fantastisch Afrikaans spitsentrio speelt nog een persoon op het veld zich de ganse match geweldig in de kijker. Scheidsrechter Peter Jordens moet nog veel bewijzen, en deed vandaag zijn uiterste best. Verkeerd in zijn ogen kijken, de bal een halve meter verkeerd leggen bij vrije trap... het was allemaal genoeg voor een uitbrander en/of gele kaart. Zo krijgt KV Mechelen op korte tijd 2 vrije trappen op een goede plaats. De eerste gaat naast, de tweede wordt geplukt door de secure Dabanovic. Ook Sporting krijgt net voor rust nog een vrije trap op 25 meter. Ronny Van Geneugden trapt net over de kruising. En wat gedacht van de actie op rechts van Youla. Die speelt de ganse KV verdediging op een hoopje, en trapt de bal ook nog op de kruising. Rusten dus bij 1-0. De tweede helft is nauwelijks begonnen en alle spelers staan nog koud als een bal wordt verstuurd naar M'Bayo. Een warrig stukje verslaggeving dan maar voor een al even warrige faze: M'Bayo bluft Camara af (hier had Jordens kunnen fluiten voor duwfout), Marcel wordt dan zelf gepakt in het strafschopgebied (hier had Jordens kunnen fluiten voor strafschop) maar kan toch nog doortikken naar Youla (hier had Jordens kunnen fluiten voor buitenspel). Souleymane kapt zich beheerst naar binnen en trapt de 2-0 tegen de touwen. De eerste helft was nog vrij gelijkopgaand, de tweede helft is volledig Lokers gekleurd. KV komt niet meer in het spel voor. Dago komt met een mooie beweging vrij te staan, zijn schot wordt afgeweerd door Willockx. Halfweg de tweede helft staan Janssens en Van Geneugden klaar voor een vrije trap. Ronny raakt mooi voorbij de muur maar Willockx kan de bal nog wel afblokken. Dago is goed gevolgd, trapt opnieuw op Willockx en in de rebound scoort Roman Vonasek met een acrobatische halve omhaal. Het begint nu op een echte afstraffing te lijken voor de Maneblussers, die echter nog niet aan het einde van hun beproeving zijn. Op luttele minuten tijd komt Mechelen zelfs met 9 te staan. Eerst zaagt Camus Jordens een tweede gele kaart aan het hoofd, wat later speelt Vandenbroeck niks bal en veel man en krijgt ook hij een tweede gele kaart onder de neus. En dan krijgt referee Jordens zowaar medelijden met de bezoekers en reikt de Mechelaars een eerreddend doelpunt op een gouden schoteltje aan. Elias (de ganse match onzichtbaar) werpt zich zowat het strafschopgebied in. Jordens, die op tijd en stond wel van een mooi stukje theater kan genieten, twijfelt niet en legt de bal op de stip. Dan krijg je als ploeg de kans om tegen te scoren maar staat jammer genoeg toch nog die dekselse Dabanovic in het doel. Gepast plat op de inzet van Van Hout en meteen bewijst Mladen (are you watching, Ajax?) nog eens zijn waarde voor Sporting. Met 11 tegen 9 concentreert Sporting zich nu vooral op het controleren van de match. Tot Darcon een bal lateraal in de voeten van Ronny Van Geneugden past. Ronny omspeelt Willockx en tekent met veel klasse de 4e Lokerse treffer van de avond aan. De match is meteen gespeeld. Enige vermeldenswaardige feit is nog het debuut van Suvad Katana net voor affluiten. Ook de melding van de Happy Hour na de wedstrijd door de stadionomroeper zorgt nog voor heel wat enthousiasme op de Lokerse banken. Kortom, feest voor, tijdens en na de wedstrijd! Goed einde van dit jaar, durven wij stellen! Stefaan Roets