19/02/2000
20:00:00
Hayen Ghislain
25000

Voor de verplaatsing tegen de leider in de competitie moet sporting het stellen zonder Dabanovic en Vidarsson. Leekens koos voor een verdedigende opstelling met Zere op links , Janssens,Katana en Abouo centraal en De Geest op rechts. Grootste verrassing was de afwezigheid van Ronny Van Geneugden, die moest plaats maken voor de ook al minder offensief ingestelde Mitrakovic. Lokeren start goed aan de wedstrijd : Anderlecht vindt geen gaatje in de verdediging en onze ebbehouten driehoek Dago - M'Bayo - Youla kan af en toe voor een prikje zorgen. De eerste grote kans van de match was dan ook voor Youla : Crasson verliest de bal en Youla stormt alleen op De Wilde af. Deze kon nog net de 0 - 1 verhinderen. Lokeren speelt verder goed mee , maar Anderlecht heeft het meeste balbezit en de meeste kansen. De Lokerse verdediging lijkt goed stand te houden tot in de 43ste minuut Anastasiou binnen trapt nadat Koller de bal tegen de paal had gekopt. 1 - 0 dus en op dat moment een beetje onverdiend. Na de rust kwam Van Geneugden het middenveld versterken, maar tot echte kansen leidde dit niet. De verdediging kwam steeds meer onder druk te staan en na 10 minuten maakt Bart Goor er 2 - 0 van, na slecht uitverdedigen van Katana. Hierna gaat het allemaal iets te snel voor Sporting Lokeren. Verder dan afstandsschoten uit de 2de linie komt het niet meer. Integendeel , Anderlecht maakt er al vlug 3 - 0 en 4 - 0 van via opnieuw Goor en Anastasiou. Telkens doelpunten veroorzaakt door foutjes in de verdediging : ongedekte spelers, Zitka onder de bal door en de weinig precieze Majdov die knullig naast de bal trapt. Tegen de leider worden zulke fouten natuurlijk genadeloos afgestraft. De laatste 10 minuten moest KSC zelfs met 10 man verder doen : M'Bayo pakte een overbodige 2de gele kaart. Een wedstrijd op Anderlecht zou geen wedstrijd zijn als de thuisploeg geen strafschop kreeg. In de laatste minuut vloerde Majdov Stoica en kon Zetterberg zo de verdiende maar overdreven 5 - 0 eindstand vastleggen. Lokeren thuis en op verplaatsing, het blijft een hemelsbreed verschil. Volgende week voor de beker op Lierse kan met die slechte uitreputatie misschien komaf gemaakt worden. Tim Combel