20:00:00
Blareau Eric
4000
logo RSC Charleroi

Eén bus met Charleroi supporters trotseerde de regen en wind. De actie een vlag voor iedere supporter heeft in Charleroi trouwens veel succes want 50 supporters hadden evenveel zwart-witte vlaggen meegebracht. Lokeren begint enthousiast en furieus aan de match. Een vrije trap wordt voor doel gezweept; Janssens mist de bal met een haar. Ook Charleroi komt even later opzetten met een eerste gekadreerd schot van Deconde. Aan de overkant gaat Jerkan even later in de fout. De wind blaast de bal over zijn hoofd in de loop van Roman Vonasek. Die wordt aangetikt door Tokene maar kan al vallend de bal nog doorgeven aan de volledig vrijstaande Youla, die de bal tegen de netten jaagt: nog geen 10 minuten ver en het staat 1-0. Een vrije trap vanop 35 meter is voor Lokeren met Janssens in de ploeg zowat een doelrijpe kans. Deze keer blijft Chris' schot in de muur steken. Keeper Dudas brengt in die eerste helft ook nog zichzelf in de problemen als hij de bal op de rug van een jagende Vonasek trapt. De bal zijlt echter naast. Intussen is er een half uur gespeeld als Youla schitterend in de diepte wordt gestuurd door Van Geneugden. Tokene hanteert de noodrem en trapt Youla net voor de baklijn onderuit. Rood, zeggen dan alle reglementen. Blareau houdt het onbegrijpelijk op geel. De vrije trap levert trouwens geen verder gevaar op. Lokeren komt dan nog een aantal keren opzetten. Youla trapt nog op de vuisten van Dudas en wat later haalt Chris Janssens van ver uit. Dudas moet de bal lossen maar Roman Vonasek kan de terugkaatsende bal niet in doel werken. En ook Charleroi komt nog opzetten... Dabanovic kan zijn talenten bewijzen na een vrije trap van Dante Brogno die hij uit de winkelhaak haalt. En wat later gaat Mladen ook gepast plat op een inzenden van Dufer. En niet alleen voetballend schiet Charleroi te kort. Aan acteren als alternatief moeten de Zebra's ook al niet denken. Romaniuk gaat in het strafschopgebied "een beetje" te theatraal neer en moet die slechte acteersprestatie bekopen met een gele kaart. We gaan dus rusten bij een 1 - 0 stand, na een eerste helft die Lokeren heeft gedomineerd maar waarin het toch te kwistig omging met de kansen. Charleroi start heel wat beter aan de tweede helft. Al na luttele minuten spelen moet Dabanovic een wereldsafe uit de mouwen schudden na een kopbal van Rojas. Diezelfde Rojas mist na 52 minuten een open kans als hij net niet bij de bal kan na inzenden van Brogno. Naar de overkant dan waar M'Bayo een actie op zichzelf maakt. Marcel start op links, komt naar binnen en kan afdrukken; het schot gaat recht in de armen van de goed opgestelde Dudas. Het is een vrij matte tweede helft, waarin Lokeren veel te vaak in de buitenspelval loopt. Roman Vonasek kan wel nog aanpakken en vallend afdrukken. Het schot gaat naast. Dudas moet wat later plat op een schot van Janssens. Een kopbal van Rojas gaat maar net naast voor Charleroi. Toch nog een mooie actie van Lokeren, met een driehoekje Kimoto (ingevallen voor Vonasek) Van Geneugden en Youla. Het gekraakte schot van Youla hobbelt naast het doel. Alle gevaar bij Charleroi komt er via Rojas. Gelukkig mist die Rojas voorlopig de kansen: zo trapt hij - alleen voor doel - compleet naast de bal en gaat zo een grote kans voor de Karolo's verloren. Bij lokeren komt Chris Janssens dan nog aan een tweetal kansen. Eerst verliest Chris de bal uit het oog en kan Dudas makkelijk ontzetten; luttele minuten later moet de Charleroi keeper toch ingrijpen op een schot van Chris na een schermutseling voor zijn doel. Maar Charleroi speelt met heel wat meer inzet dan in de eerste helft en ziet 10 minuten voor tijd die inzet beloond. Een schot van Dante Brogno wijkt af op Zere. De bal komt met veel bijval bij Rojas, die de 1-1 over Dabanovic trapt. Lokeren is aangeslagen en het is Charleroi dat nog meer wil, en ook bijna krijgt. Vukas krijgt de unieke kans om de 3 punten mee naar Wallonië te nemen. Dabanovic haalt zijn schot van onder de deklat. En in blessuretijd kan Brogno nog een vrije trap nemen van net buiten het strafschotgebied. Dabanovic gaat gepast plat en houdt een punt op Daknam. Lokeren speelde een te nonchalante wedstrijd en liet vele goede kansen onbenut. Een furieuze Leekens hekelde zijn ploeg in de persbabbel na de wedstrijd. "Bij de rust had het al 2 à 3 -0 moeten staan", merkte Georges terecht op. "Ik had mijn spelers een etentje beloofd", ging de Lokeren coach verder, "ze mogen nu echter een extra training in de plaats verwachten." Stefaan Roets