11/05/2000
20:00:00
Petitjean Didier
5500

Een historische wedstrijd op het Lisp : dit was immers de laatste wedstrijd uit 30 jaar sporting Lokeren. Voor wie het nog niet weet : Lokeren fusioneert volgend seizoen met St-Niklaas. Voor deze wedstrijd kwam M'Bayo terug uit schorsing, Lisasi bleef op de bank. De eerste kans in de wedstrijd was voor Lierse : een bal op de deklat, meteen daarna een vrij trap van Janssens naast. Nadat alle hooligans van Lier (alle 10) door de rijkswacht monddood gemaakt waren, kreeg Lokeren een vrije trap via Van Geneugden. Prima krombal richting kruising, even goede save van Nijs. Mladen Dabanovic, goed voor minstens 1 wereldsave per wedstrijd, kon een schot van dichtbij door Cavens over tikken. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, al hadden de Lierse verdedigers daar soms regelrechte aanslagen op Kimoto en Vonasek voor nodig. Door een zwak scheidsrechterstrio telkens onbestraft gelaten. In de 25ste minuut werd het dan toch 1 - 0 : Spiteri schiet in een rommelige fase van dichtbij binnen. Sporting een beetje aangeslagen, maar geen grote doelkansen meer aan beide zijden. De beste kans was nog voor Vonasek , maar die besloot op doelman Nys. In een stinkend Vanderpoorten stadion (de afbraakwerken hadden er misschien iets mee te maken) werd Mitrakovic voor de 2de helft in de kleedkamers gelaten, Michael Van Hoey mocht invallen. De 2de helft was nog maar pas bezig of een prachtige acteerprestatie van Lier in het strafschopgebied werd door scheidrechter Petitjean beloond met een penalty. Van Meir achter de bal, maar Dabanovic, halfgod als beroep, stopt perfect. Een keerpunt in de wedstrijd, want Cavens en co zouden echte klasbakken als Zere en Katana niet meer kunnen bedreigen. Het enige Lierse gevaar moest uit de 2de lijn komen met schoten van Snoeckx en Van De Weyer, maar die gingen telkens over. Lokeren werd nu vooruit gestuwd door de uitsupporters , die zowat elke spelersnaam scandeerden afgewisseld met slogans als "Janssens moet blijven". Een sfeer waar men in Daknam voorlopig nog van moet dromen. Op een voorzet van Van Geneugden kon Kimoto in de 70' de verdiende gelijkmaker binnentikken. Lokeren baas op het lisp, maar keeper Nys verhinderde een 2de goal door schoten van Van Geneugden en Janssens te pakken. Leekens verving Vonasek door Lisasi en deze schoot onmiddellijk tegen de onderkant van de deklat, maar de bal sprong terug in het veld . In de 91ste minuut stuurde Van Geneugden dan in een ultieme poging Kimoto weg en die scoorde zijn 2de van de wedstrijd. Zowel de supporters als spelers en trainers dolgelukkig met dit doelpunt. Een verdiende overwinning en natuurlijk geen mooiere manier om 30 jaar sporting Lokeren mee af te sluiten. Sporting is dood, lang leve ... dat weten we op 26 mei. Tim Combel