goal92
Goal
0-1
goal38

Na de turbulente week (Reynders en Mergan ontslagen) was het afwachten hoe het nieuwe trainersduo Cossey/Van Geneugden het ervan af zou brengen. Ook bij STVV was het deze week al aan het rommelen : een belangrijke match voor beide ploegen dus. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Brima Kanu. Het thuispubliek kent het woord 'beleefdheid' wel , in tegenstelling tot de Brugse supporters. Lokeren startte met een 3-mansdefensie (Abouo , Zere , Van Haezebrouck) ,een sterker midddenveld waarin Penicka terugkeerde en in de spits liepen Kimoto en ,voor het eerst dit jaar, Lisasi. De eerste kans van de wedstrijd was voor STVV : een knal van Dierickx, Dabanovic werkt in hoekschop. Na een kwartier liep Fiers voorbij Zere, hij kon voorzetten tot bij Rudonja, maar deze miste voor een open goal. De beste Limburgse kans kwam na een voorzet van Isaias. Dierickx kon koppen en Dabanovic moest met een super-reflex de nul op het bord houden. Lokeren combineerde beter, maar STVV was het gevaarlijkst. Het bleek voor Lokeren andermaal moeilijk om een aanval tot in de 16-meter te laten reiken. Voor een Lokerse aanval met snee was het wachten tot de 40ste minuut : Vonasek en Budka speelden Vidarsson aan , maar deze werd neergemaaid vlak voor het strafschopgebied. Voor de daaropvolgende vrije trap verwachtte iedereen Janssens , maar het werd Budka die met een heerlijke banaan via de paal kon scoren : 0 - 1 ! Het doelpunt gaf duidelijk vertrouwen aan de ploeg : enkele minuten later opnieuw vrije trap Budka , Janssens kopt door , Vonasek knalt hoog over de gapende doelmond , het had 0 - 2 kunnen zijn. Na de rust geen wijzigingen in de opstelling van beide ploegen. Lokeren kwam nu ook aanvallend meer uit de verf, maar schoten van Budka en Vonasek strandden op doelman Volk. STVV was bitsiger uit de kleedkamers gekomen, scheidsrechter Flament verloor een beetje de controle over de wedstrijd en begon nu overal overtredingen te zien. Tussendoor zwaaide hij kwistig met gele kaarten naar de Lokerenspelers. Door de vele vrije trappen tegen (dikwijls zonder overtreding gefloten) , kon Sint-Truiden meer drukken. Langs rechts voorbij Van Haezebrouck , Mladen "Daba" Dabanovic haalt de bal uit de voeten van Dierickx. Even later wordt Van Haezebrouck weer uitgespeeld waardoor Teppers vrij kan knallen : tegen de paal. De Lokerse defensie hield daarna mooi stand, maar was na het uitvallen van de geblesseerde Janssens wel moeten overschakelen naar een 4-mansverdediging (Staelens in). Door dit uitvallen werd het dubbel zo moeilijk om de spitsen te bereiken. De meegereisde supporters riepen om "Nicky" Nikcevic en kregen hem ook : een kopbal , op voorzet van Kimoto , vloog net naast. Dit was helaas ook zowat de enige bruikbare bal die Nikcevic aangespeeld kreeg. In blessuretijd schoot de ingevallen Kozak nog van dichtbij op Volk. Scheidsrechter Flamant vond het blijkbaar ook een spannende wedstrijd en was daardoor duidelijk vergeten op zijn uurwerk te kijken (op Staaien hangt geen klok die de gespeelde tijd aangeeft). In de 94ste minuut !!! kreeg Isaias zijn zoveelste vrije trap cadeau , Mertens kopte door en Voets kon van tussen Staelens en Zere binnentikken : 1 - 1. Een moedig Sporting moest zich dus toch alsnog tevreden stellen met 1 punt, positief was misschien toch dat ze hun beste wedstrijd in de competitie tot nu toe gespeeld hadden. Het is vooral door de onmondigheid in de Lokerse aanval dat de kloof met een flauw STVV na de 0 - 1 niet werd vergroot. Cossey en Van Geneugden hebben dus nog werk voor de boeg, maar behaalden verdiend hun eerste puntje. Thuis tegen Geel moet volgende week blijken of wel definitief gelanceerd zijn... Tim Combel