20:00:00
Ameel Jan
3500
logo St.-Truidense VV

Eerste minuut en al meteen brandend gevaar voor het Truiense doel. De grensrechter vlagt nog voor buitenspel, maar na niet reageren van de scheidsrechter kan Van Geneugden jammer genoeg niet afronden. Zijn schot belandt op de paal. Enkele minuten later ontzet Dabanovic in de voeten van een kanarie; Filip Fiers kapt zich vrij en trapt dan onbegrijpelijk over de lege kooi. Dit is meteen het enige geel-blauwe gevaar van de eerste helft. 9 minuten ver zijn we als Youla de bal wondermooi meeneemt maar zijn schot gaat net over de kruising. Al Lokeren dat de klok slaat in deze faze; Janssens kopt mooi terug naar Penicka die de bal vol op de slof neemt maar zijn vluchtschot gaat over het doel van Belic. In de 18e minuut maakt Youla alweer de actie op zichzelf; met een hakje neemt hij de bal mee en kapt zich intussen vrij, waarna hij beheerst naast Belic in doel trapt. De 1-0 is op dat moment meer dan verdiend! En Lokeren gaat gewoon op zijn elan door. M'Bayo gaat dan recht door de Truiense verdediging maar is zo razendsnel dat hij - waarschijnlijk als enige speler ter wereld - zichzelf buitenspel speelt. Zo zag de slecht fluitende referee Ameel het toch! De kansen blijven komen. M'Bayo trapt over, na een mooie driehoek Van Geneugden-M'Bayo-Youla draait deze laatste zich goed vrij maar ook zijn schot is niet gekadreerd. Ook de laatste 5 minuten van de eerste helft zijn volledig voor Lokeren. Een te zwak schot van Vonasek, een schot voorlangs van Lisasi en een schot van M'Bayo leveren Sporting jammer genoeg geen tweede doelpunt. Een schitterende eerste helft van onze ploeg, met als enige minpunt dat toch een beetje met de kansen werd gekwanseld; 3 of 4 Lokerse doelpunten in die eerste helft was zeker niet overdreven geweest! De tweede helft is nauwelijks begonnen als de verdediging van Sint-Truiden de bal inlevert bij Youla. Die zet zich sterk door en plaatst opnieuw beheerst naast Belic. Meteen zijn tweede treffer van de avond. Lokeren krijgt nog meer ruimte en gebruikt die goed. Een verre voorzet van Vidarsson bereikt het hoofd van de wederoptredende Staelens, die mooi binnenkopt. Een beetje concentratieverlies in de Lokerse rangen levert de Sint-Truiden boys in de 63' minuut dan toch nog eens een waterkansje op. Tijd voor een Lokers huzarenstukje dan; bij een vrije trap op een 35 m van doel verwacht iedereen, dus ook de Truiense verdediging, Janssens aan het kanon; Van Geneugden steekt echter mooi over de muur door naar Vonasek die de bal in een tijd net over trapt. En Staelens maakt dan nog bijna zijn tweede van de avond, maar zijn buffelstoot na voorzet van Van Geneugden wordt gepakt door Belic. En Sint-Truiden, vraagt u? Wel, dat speelt zoals het weer is: bar en barslecht. Of ja, ze komen toch nog eens in beeld als Fiers natrapt op Janssens. Ameel vindt dit slechts geel waard! De match vewatert (letterlijk en figuurlijk) dan een beetje: Lokeren laat komen en Sint-Truiden wil misschien wel maar kan echt niet! Leekens haalt het tempo verder uit de wedstrijd met oververdiende applausvervangingen voor Vonasek, Youla en Van Geneugden.Een schitterende wedstrijd van Sporting, dat al was het maar op halve kracht toch stukken beter bleek dan een uitermate zwak Sint-Truiden. De kanaries waren vooraf wel blij dat de match toch doorging, misschien denken ze daar nu anders over! Stefaan Roets