07/04/2000
20:00:00
Quaranta Jacky
12000

Sporting begon de wedstrijd tegen een gehavend Standard zonder Youla(interland), Lisasi mocht hem vervangen in de spits. De goed spelende Zitka kreeg het vertrouwen op de terug fitte Dabanovic. Weinig te zien in de eerste helft : Standard probeert te drukken maar raak niet door de stevig georganiseerde sporting verdediging. Lokeren krijgt gaandeweg meer vat op de wedstrijd en legt enkele goede combinaties op de mat. Na een kwartuur schiet Goossens op doel , maar Zitka is attent. Op het halfuur krijgt Lokeren zijn beste kans : M'Bayo sprint iedereen voorbij op rechts , zet voor naar Van geneugden maar zijn schot wordt met de voeten gered door Runje, de rebound van Janssens gaat naast. Verder eigenlijk geen grote kansen meer. Standard kan niets forceren en Lokeren mag de wedstrijd rustig controleren maar is voor doel niet levensgevaarlijk. De Standard-spelers, die moesten gaan rusten onder een fluitconcert van het thuispubliek, hadden tijdens de rust duidelijk straffe koffie gedronken. Lokeren moest terugplooien. Goossens en Pierre schieten, maar Zitka schudt enkele prima reddingen uit zijn mouw. Toch wordt het in de 52ste minuut 1 - 0 als Pierre van dichtbij kan binnenschieten. Lokeren is echter niet aangeslagen en probeert van onder de druk uit te komen. 10 minuten later krijgt sporting een vrije trap aangeboden die Janssens vanop 25 meter staalhard binnenknapt . Een prachtig doelpunt. Standard is aangeslagen en komt hierna niet verder meer dan enkele afstandsschoten van o.a. Brocken. 20 minuten voor tijd stuurt M'Bayo dan Vonasek weg, hij mag heel alleen op Runje afstormen en via het hand van de keeper gaat de bal binnen : 1 - 2!! Lokeren behaalde dus een verrassende zege in een wedstrijd die het verdiend won al was het maar omdat Lokeren met veel meer inzet speelde dan een mak Standard. Hopelijk zijn we weer op weg naar een mooie 9 op 9 tegen de Waalse ploegen zoals in de heenronde. Tim Combel