20:00:00
De Coninck Eddy
4000
logo KVC Westerlo

Nog steeds geen Dago, Dabanovic en Staelens, wel veel regen en een koude wind op Daknam. Het was 24 minuten wachten vooraleer we iets konden noteren dat de moeite waard was. Brogno wordt vanop rechts aangespeeld en lobt de bal over en naast het Lokerse doel. Aan de overkant zagen we Sporting voor de eerste maal in het strafschopgebied (na 28 minuten notabene) met een kopbal van Chris Janssens totbij M'Bayo die mooi aanpakt maar over besluit. Westerlo zorgt voor het betere voetbal, als daar dan al sprake kan van zijn. Mitrovic schiet via Zitka voorlangs. Daarna schiet Bjorn De Coninck twee keer vanop afstand naast en over de muit. Youla trapt voor de eerste maal een bal tussen palen, de wedstrijd is dan 33 minuten ver. De beste mogelijkheid kwam er voor Vonasek die na het wegslippen van een Kempense verdediger, verrassend alleen voor Deelkens komt. Maar Roman besluit in de voeten van de keeper. Net voor de rust nog een vluchtschot van Ronny Van Geneugden, maar opnieuw was Deelkens attent. Een kopje straffe koffie zou geen kwaad kunnen... ruststand : 0 - 0. De eerste kans na de rust was voor Youla (overigens onzichtbaar in de rest van de match) maar die liet de bal te ver van de voet slippen. Er volgt nu wat lichte druk van Lokeren en zowaar ook wat animo in de match. Janssens kwam twee maal dicht bij een doelpunt. Eerst werd zijn kopbal nog net van de lijn weggehaald. Daarna vuurde hij vanop ongeveer twintig meter een kogel af. Doelman Deelkens toonde zich een waardige vervanger voor Frans en haalde de bal net vanonder de lat. Na 24 minuten kwam Westerlo bijna op voorsprong een verlorengewaande bal viel verrassend tegen de rechterpaal, Brogno was goed gevolgd, maar een attente Zitka hield de kopbal uit doel. Uitzonderlijk eens een mooie aanval die uiteindelijk via Ronny Van Geneugden bij Youla belandt in de grote rechthoek. Maar Souleyman laat de bal van de voet slippen en weg die kans. Zeven minuten voor het einde dan nog een kopbal van Chriske Janssens. Opnieuw houdt Bart Deelkens het leder uit zijn kooi. Behalve een goede Michael Van Hoey was er eigenlijk niets te zien. De afwezigen hadden deze keer geen ongelijk. Filip Baeke