20:00:00
Bourdouxhe Claude
3500
logo Verbroedering Geel

Lokeren moet het vertrouwen van de supporters terugwinnen en dat vertaalt zich in het aantal supporters: slechts een 3000 toeschouwers zakten af naar de match tegen Geel die MOEST gewonnen worden. En Sporting start enthousiast aan de wedstrijd met onmiddellijk enkele afgedwongen corners en een vluchtschot van Penicka na 2 minuten. Geel kwam al snel goed in de wedstrijd en werd langzamerhand de betere ploeg. Op het middenveld heerste een oude bekende van Lokeren, Bruno Versavel. In de zesde minuut kwam hij mooi vrijgespeeld alleen voor Dabanovic. Vidarsson was gelukkig op tijd terug om er een voetje voor te steken. Geel bleef de gevaarlijkste ploeg. Net op het halfuur omspeelt Meeusen Zere en zet gepast voor op het hoofd van -alweer- Bruno Versavel. Die mist onbegrijpelijk de reuzekans. Iets later dan verkwanselde Kimoto een reuzekans, typerend voor het Lokerense spelpeil. Bij de rust werden de tricolores op een fluitconcert getrakteerd. In de tweede helft begint Van Dender in de plaats van Abouo. Na 10 minuten een mooie actie van Janssens: zijn halve omhaal zweeft net boven het doel buiten. We zijn dan intussen al 18 minuten ver als Lisasi een mooie bal krijgt aangespeeld; hij lijkt op weg naar doel maar zijn schot wordt geblokt door Marc Janssen. Vijf minuten verder dolt Bjorn Dalemans met Vanhaezebrouck. Zijn schot gaat gelukkig in het zijnet. Het spel gaat dan van kwaad naar erger. Ook Geel zakt in de tweede helft volledig weg. Het Lokers trainersduo reageert met de wissel Kozak voor Kimoto. 37 minuten gespeeld verliest Vidarsson knullig de bal en lanceert Daelemans. Die zet voor naar Delen maar die mist de unieke kans: zijn schot gaat net over. Net voor affluiten krijgt Kozak nog een bal toegespeeld in het strafschopgebied maar hij besluit veel te zwak en naast. We zijn dan al in blessuretijd van een slechte wedstrijd als Delen mooi uithaalt, maar zijn schot gaat gelukkig over. Zo eindigde de partij in 0 - 0, een nul over gans de lijn ... Stefaan Roets