20:00:00
Jordens Peter
4500
logo Eendracht Aalst

Na de winst tegen KV Mechelen begon sporting met dezelfde 11 tegen Aalst. Eendracht begon goed aan de partij, zonder gevaarlijk te zijn. Eigenlijk kunnen we vrij kort zijn over het eerste kwartuur van de wedstrijd : onnodig veel balverlies, slordig spel , geen inspiratie en dan ook geen kansen. Na 15 minuten volgde de eerste echte kans : hoekschop Gretarsson, subtiel hakje van Olufade en Bangoura die naast mikt. Even later opnieuw een actie Olufade - Bangoura, maar opnieuw mikt de Guinees naast, dit keer in het zijnet. Olufade was in aanvallend opzicht zeker de meest bedrijvige speler : met een gemeten voorzet bereikte hij Vonasek, maar diens schot was te zwak en belandde in de armen van Kujovic. Meteen het eerste schot tussen de palen en daar hadden we dan toch wel 30 minuten op gewacht ! Sporting kreeg hierna doorlopend veldoverwicht, zonder kansen af te dwingen. Een teleurstellende eerste helft dus met inspiratieloos voetbal langs beide kanten. Na de rust werd Helgason vervangen door Coulibali, die op links postvatte. Zere ging centraal spelen en Seyfo verhuisde naar de rechterflank. In de verdediging bleven dus enkel Zitka en Katana op dezelfde positie spelen, niet verwonderlijk want het waren de enige 2 achterin die hun gebruikelijke hoge niveau wel haalden. Het spelbeeld bleef hetzelfde : Lokeren in de aanval, Aalst volledig teruggetrokken. Sporting kon nu wel meer kansen bij elkaar spelen : Bangoura en Olufade mikten echter telkens naast. Op het uur een vrije trap, Janssens achter de bal. De gebruikelijke kanonskogel tegen de vuisten van Kujovic, maar man in vorm Roman Vonasek was goed gevolgd om de bal simpel binnen te tikken : 1 - 0, een terechte voorsprong. Nog geen minuut later weer een schot van Vonasek, ditmaal over. In de 65ste minuut een vrije trap voor Janssens, Kujovic kan de bal opnieuw niet houden , maar Olufade is te verrast om binnen te schieten.
De wedstrijd wordt nu iets aantrekkelijker, maar nooit spannend omdat Aalst nooit de kracht toonde om nog terug te komen. We konden eigenlijk slechts 1 goed schot van de ajuinen opschrijven, dat feilloos door Zitka gepakt werd. Voorin zijn het Vonasek - Bangoura en Olufade die voor het Lokerse gevaar blijven zorgen. In de 77ste minuut wordt Olufade op rechts weggestuurd, zijn perfecte voorzet belandt op het hoofd van Bangoura , die de bal met een mooie kopstoot in de rechterbenedenhoek doet belanden : 2 - 0. De rest van de wedstrijd kun Sporting makkelijk verder domineren. Er waren nog kansjes voor Janssens, Seyfo , Bangoura en Olufade, maar allen mikten ze naast. Het bleef dus bij 2 - 0, een terechte en verdiende uitslag. Kortom : de kwaliteit van de ajuinensoep was dus niet spectaculair te noemen, maar ze smaakte in ieder geval toch. Sporting is met een 7 op 9 goed op weg om zijn klassement te verbeteren. Tim Combel