02/12/2000
20:00:00
Mauro Luigi
8000

Sporting begon aan de wedstrijd zonder geschorsten Zere en Coulibali, hun plaatsen werden ingenomen door Katana en Vidarsson. Bij Moeskroen ontbraken Martic en topschutter Jestrovic. Over de eerste helft kunnen we kort zijn : er werd aan een laag tempo gevoetbald en enkel een schot voorlangs en een lob net over van Dago waren vermeldenswaardig. Bij "Les Hurlus" schoot Mitrovic van ver op Zitka. De opbouw bij beide ploegen was slordig : 2 passes vooruit, 3 achteruit en dus geen doelgevaar. Dit alles tot de 35ste minuut toen Marcel M'Bayo vanop zo'n 25 meter een kanonschot lanceerde. De bal ging zo hard dat keeper Vandoorne waarschijnlijk niet eens wist dat het een doelpunt was : 0 - 1 , een verdiende voorsprong en een echt doelpunt om in te lijsten. Lokeren kon nu meer drukken en bijna werd het 0 - 2 toen een voorzet van Gretarsson werd weggekopt, de bal via Vanic terug bij Gretarsson kwam en deze net voor de aanstormende keeper er nog zijn voet kon tegen zetten. Helaas hobbelde de bal enkele centimeters naast. Na de rust kwam Moeskroen meteen veel agressiever uit de kleedkamer. Al na 3 minuten mocht Marcin Zewlakov de gelijkmaker ongehinderd binnenkoppen na een hoekschop. De partij werd nu veel aantrekkelijker met kansen aan beide kanten. Voor Sporting was dat door via de lange bal Bangoura, Dago of M'Bayo te bereiken. Bij Moeskroen waren het vooral afstandsschoten van Casto en Mitrovic. In de 75ste minuut ging De Vleeschauwer dan voorbij 3 man, een afleggertje voor Zewlakov en die aarzelde niet om de 2 - 1 binnen te schieten. Een ongelukkig doelpunt en een onterechte achterstand. Sporting kreeg nog kansen : zowel Vanic als Kristinsson zagen hun schot van dichtbij gestopt door Vandoorne. Ook met een schot uit de 2de lijn kon Kristinsson niet scoren. In de slotfase waren er nog 2 goede kopballen van Janssens en Bangoura, maar beiden gingen naast. Sporting zakte langzaam maar zeker in elkaar en Moeskroen kreeg nog de kansen om het helemaal af te maken via de 10-tallen keren vrijstaande Zewlakov. Alweer geen uitzege ondanks een goede wedstrijd. Een gelijkspel had verdiend geweest, maar daarvoor moest 2 keer gescoord worden en dat blijkt o zo moeilijk. Volgende week in Harelbeke krijgen ze een laatste kans om toch 1 uitoverwinning te pakken in de heenronde. Tim Combel