20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
3000
logo Excelsior Mouscron

Lokeren zonder Afrikanen in de basis, dat zal allicht voor de eerste en de laatste keer geweest zijn dit seizoen. En Sporting startte meteen met de beste bedoelingen, aanvallend en fris voetballend. Nog geen twee minuten ver en Kristinsson stuur El Bodmossi op rechts richting Vandendriessche. Karim besluit met een goed schot een meter naast en over het doel. Een paar minuten later een inworp van Helgason, opzij gekopt door El Bodmossi tot bij de vrijstaande Vonasek die met een halve omhaal de bal in de winkelhaak trapt. Fantastisch doelpunt en 1 - 0 dus.
Een paar minuten later wordt ei zo na al de score verdubbeld. Een vrije trap van Vanic gaat via de Excelsior-doelman tegen de paal. Daarna volgen twee vrije trappen voor de Henegouwers. Eerst besluit Vidovic hoog over. Even later trapt Dugardein bijzonder nipt naast.
Roman Vonasek speelde een dijk van een wedstrijd en wordt hier gefeliciteerd door o.a. Van Dender en De Beule na het maken van zijn magistraal doelpunt. Vonasek, voor mij de beste man op het veld, ontvangt in het strafschopgebied de bal na een voorzet van Helgason. De Tsjech wordt van de sokken gelopen door Nzuzi. Zonder twijfel penalty en Bultynck aarzelt ook niet om Nzuzi van het veld te sturen, een zware sanctie. Nenad Vanic neemt de taak op zich en scoort 2 - 0.
Sporting kan de partij nu controleren, Moeskroen is nauwelijks gevaarlijk. Een afstandsschot van Vonasek gaat nipt over. En Vandendriessche heeft een goede reflex in huis op een verrassend schot van Gretarsson. Een leuke eerste helft.
Na de pauze is het heel wat minder. Behalve een ver schot van Vonasek dat een meter naast de linkerpaal gaat is er nauwelijks wat te zien. Tot wanneer Vidarsson Vonasek in de diepte stuurt. Roman passeert de keeper, kon zelf scoren maar wil de eer aan El Bodmossi laten. Die verkwanselt echter de open kans en trapt de bal op een teruggekeerde verdediger.
Door een perfect gegeven vrije trap van Dugardein komt er toch nog spanning in de wedstrijd. Maar uiteindelijk is de beste kans nog voor Vonasek, zijn bal strandt echter op de deklat.