28/04/2001
20:00:00
Blareau Eric
9500

Bij sporting kwamen dezelfde 11 als tegen Genk aan de aftrap, enkel Seyfo verving Helgason op de rechtsachter. Direct een aangename wedstrijd, want beide ploegen kozen onmiddellijk voor de aanval. Bij Gent leverde dit enkele ongevaarlijke hoekschoppen op, bij Lokeren was er een kopbal van Bangoura en een schot van Gretarsson, beiden naast. De wedstrijd ging mooi heen en weer, tot in de 15de minuut Kristinsson een perfecte hoekschot afleverde bij Seyfo, deze schoot op de lat , maar Bangoura stond op de juiste plaats om binnen te tikken : 0 - 1. Nog geen 5 minuten later, hetzelfde scenario : hoekschot Kristinsson recht in de voeten van Bangoura, die meteen zijn 12de competitiegoal maakte ! 0 - 2 , het is wat je een mooie start kunt noemen. De Gentse verdediging acteerde bij beide doelpunten als een met MKZ besmet Buffalo-kalfje ! De Gentenaars kwamen nu wel beter in de wedstrijd en dit leverde vooral veldoverwicht op. Zitka moest enkele keren plat gaan voor schoten uit de 2de lijn. Een schot van Olcese plukte hij uit de kruising. Enkele minuten voor de rust ziet de scheidsrechter terecht handspel van Vanic in het strafschopgebied. Zitka redt de penalty van Borkelmans, maar de rebound gaat uiteindelijk toch binnen : 2 - 1 bij de rust, een terechte voorsprong voor sporting. De hele 2de helft werd gekenmerkt door balbezit van Gent, dat hiermee weliswaar nooit gevaarlijk was, sporting hield het op snelle uitbraken via Bangoura, Olufade of Kristinsson. Eerste keerpunt in de wedstrijd kwam er toen eerst Vonasek en even later Olufade naar de kant moesten met een blessure. Helgason (als 5de verdediger) en Zoundi (te licht uitvallend) waren de invallers. Sporting moest nog meer achteruit, maar barsten waren er in de defensie nooit te bespeuren. Janssens kon zelfs een penalty claimen na een duwfout, maar kreeg er geen. 1 persoon hebben te hiertoe nog niet vernoemd : scheidsrechter Blareau. Vele voetbalsupporters krijgen bij het horen van deze naam spontaan koude rillingen, wel in het Genkse Ottenstadion toonde de man in 't groen zich opnieuw van zijn meest amateuristische kant. In de eerste helft vergat hij kaarten te tonen bij de harde duels, de 2de helft was ruwer dan de eerste en de arbiter verloor controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in de meest onlogische beslissingen bij overtredingen. 15 minuten voor het eindsignaal krijgt Bangoura een bal tegen de bovenarm aangeschoten , opzettelijk handspel oordeelt Blareau en een 2de gele kaart is het gevolg. Sporting met 10 heeft het moeilijk, maar krijgt nog 1 superkans : Kristinsson alleen door op rechts, maar in plaats van zelf te schieten geeft hij nog een voorzetje naar de verbaasde Gretarsson die naast besluit. 5 minuten voor tijd krijgt Gent dan uiteindelijk toch de gelijkmaker : Brochard mag binnenschieten vanop een lege linkerflank. 2 - 2, een mooie eindstand denkt iedereen, ware het niet dat er 4 extra minuten bijkwamen. In deze blessuretijd krijgen we nog een schot tegen de lat en de winning goel van Olcese, losgelaten door Zere. 3 - 2 eindstand, maar nog dacht Blareau over niet genoeg publiciteit te beschikken dat hij in de slotseconden in z'n linkerhand een gele kaart hield en in de rechter een rode. Hij zwaaide ermee naar alles en iedereen, Janssens en Zere moesten uiteindelijk van het veld, al heeft niemand een idee wie en waarom allemaal kaarten kreeg. Tim Combel