20:00:00
Vervecken Peter
4500
logo KRC Genk

Alleen speelgerechtigde spelers op het veld uiteraard. Niet dat dit een probleem is bij Sporting. Racing daarentegen moest zo Skoko en Kaku voor alle zekerheid aan de kant laten. Het veldoverwicht is voor Sporting, Genk tracht vroeg te storen. Het eerste gevaar komt er via een voorzet van Bangoura, Olufade besluit net over. Wat later krijgt Bangoura centraal in het penaltygebied de bal, hij trapt net naast de linkerpaal. Aanval op links van Genk. De bal wordt voorgezet, Janssens raakt hem half, Zitka ook en Di Gregorio ook, maar wel voldoende om te scoren : 0 - 1. Een frommelgoal telt ook natuurlijk. Kristinsson kreeg een ideale kans om de score weer in evenwicht te brengen. Maar zijn volley-schot ging over de lat. Genk wordt feller en op voorzet van Hendrikx kopt Koen Daerden over. Net voor half-time dan nog een vrije trap van Wesley Sonck die maar nipt naast gaat. De tweede helft start met gele kaarten voor Zéré en Leenders. Een reuzekans voor Bangoura, maar Moons ligt in de weg en ook Vonasek en Gretarsson krijgen de bal niet tussen de palen. Scheidsrechter Vervecken fluit dan in de negenenvijftigste minuut een bijzonder lichte strafschop. Thijs neemt het geschenk in dank aan : 0 - 2. Lokeren probeert wel, maar het duurt vaak iets te lang. Kristinsson komt, al dan niet buitenspel, alleen voor Moons maar schiet over het doel. Een vrije trap van Janssens wijkt af in de Genkse muur en gaat zo binnen : 1 - 2. Nog meer dan tien minuten te gaan, we hebben terug een wedstrijd. En vijf minuten voor tijd opnieuw een vrije trap voor Janssens, en jawel hoor, Chriske doet het weer : staalhard door de muur 2 - 2. En in blessuretijd kwam een schot van Janssens nog in de buurt van de 3-2. Het had een verdiende overwinning geweest. Filip Baeke