03/02/2001
20:00:00
Ancion Armand
6000

Geen M'Bayo aan de aftrap, wel drie spitsen Bangoura, Vonasek en Olufade. En die aanvalslust wierp al meteen zijn vruchten af. Patrice Zéré kon op rechts gemakkelijk Vonasek in de diepte sturen. De Tsjech kreeg van de Mechelse verdediging alle tijd en ruimte en benutte die perfect door met links het leder in de rechterwinkelhaak binnen te jagen : 0 - 1 na amper vijf minuutjes spelen.

Nauwelijks zeven minuten later is Sporting alweer aan het feest wanneer Bangoura zich in het strafschopgebied voorbij twee tegenstanders werkt, voorzet, de bal wordt slecht weggewerkt door een KVM speler tot bij Olufade en die bedient de vrijstaande Vonasek die voor de tweede maal doelman Willockx het nakijken geeft : 0 - 2. Roman beleeft terug voetbalvreugde , onze sympathieke Tsjech is helemaal terug van weggeweest.

De Rood-Gelen speelden bijzonder onzeker. Eén maal waren ze toch dicht bij een tegentreffer wanneer Foxe een vrije trap van Del Solar net naast de verste paal kopt.
Het is echter aan de overzijde dat opnieuw wordt gescoord. Een snelle uitbraak van Lokeren St.Niklaas, Olufade zet via een intelligent hakje een 1-2 op met Vanic en gaat dan op superspeed rechtdoor en knalt heel doeltreffend de bal voorbij Willockx : 0 - 3 net voor de rust.

Sporting kon in de tweede helft de wed-
strijd controleren en had de score nog moeten opdrijven. KVM was niet in staat kansen te creëren.
Sporting kende een goed avondje "achter de kazerne" en boekte dus een logische overwinning tegen een zwakke tegenstander.