20:00:00
Ver Eecke Johny
4500
logo KV Mechelen

Het eerste doelgevaar komt van de Mechelse kant. Camus trapt een vrijschop nipt naast de rechterpaal. Aan de overzijde trapt Janssens hoog over na afleggen van Dago. Daarna spat een knal van M'Bayo via Willockx op de lat uiteen. In de veertiende minuut krijgt Gretarsson aan de rand van het strafschopgebied een afgeweerde bal voor de voeten maar hij besluit hoog over doel. Daarna valt de partij stil tot wanneer KVM plots verrassend op voorsprong komt. Een kopbal wordt van de lijn weggehaald maar Daniël Camus is het snelst om de rebound in rechterhoek binnen te duwen : 0 - 1. Een gevleide tussenstand die vijf minuten voor tijd zelfs nog verdubbeld wordt wanneer een afstandsschot van Greven afwijkt op een Lokerse verdediger en in de rechterwinkelhaal belandt : 0 - 2. Leekens wil het tij doen keren met Coulibali voor Vidarsson en Bangoura voor Kimoto in te brengen. En het rendeert meteen. Bangoura wordt door Willockx gepakt : penalty. Feilloos omgezet door captain Chris Janssens : 1 - 2. Twee minuten later een schitterende actie van super Marcel M'Bayo die Willockx omspeelt en scoort : 2 - 2. In de 61ste minuut wordt dan nog een goal afgekeurd, maar in de 68ste minuut telt hij wel : Bangoura lobt Willockx en Sporting staat zowaar op voorsprong : 3 - 2. En daar had het eigenlijk niet mogen bij blijven. Een prima schot van M'Bayo vanuit een moeilijke hoek, scheert de deklat (73e min.). Vanic wordt alleen weggestuurd en stift de bal over de Malinwa-doelman maar net langs de verkeerde kant van de paal (75e min.) . De rood-gelen hebben in de tweede helft welgeteld één kans. Maar de jonge Van Steenberghe besluit te zwak in de handen van Zitka (76e min.). Bangoura kopt net naast na een mooie actie en dito voorzet van M'Bayo. En twee minuten later trapt diezelfde Sambegou Bangoura naast. Daarna een uitstekende poging van uitblinker M'Bayo maar via de hand van Willockx belandt de bal op de paal. Zo eindigt de partij op 3 - 2. Al had het eigenlijk 5-2 of 6-2 kunnen zijn. Dat vond ook een tevreden trainer Leekens die zijn ploeg feliciteerde met de tweede helft. Hij was ook tevreden over de invalbeurten van Coulibali en Bangoura (pas maandag terug na een interland en gisteren nog last van krampen). Hij was ook bijzonder tevreden over "balvirtuoos" M'Bayo die een vrije rol had gekregen en werkelijk "een streling is voor het oog" aldus Leekens. Hij hoopte alvast ook op een glaasje Infini Champagne... en dat kan toch geen probleem meer zijn Filip Baeke