Goal
1-0
goal62
Goal

Door de afwezigheid van Coulibali en Bangoura werd Leekens gedwongen tot enkele wijzigingen : Vidarsson keerde terug als linksback, Vonasek - Kimoto werd het onuitgegeven spitsenduo. De start van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Scifo schoot zonder succes op doel. Eerste kans voor Waasland kwam er na een uitstekende pas van M'Bayo, maar Janssens schoot op keeper Dudas. Een vrije trap van diezelfde Janssens ging even later nipt naast. Lokeren had nu het heft in handen en was bijna doorlopend in balbezit. Seyfo zette voor vanop rechts, de bedrijvige Gretarsson schiet laag in de benedenhoek, maar Dudas redt op de lijn. Kimoto kan een slechte terugspeelbal niet voorbij de keeper tikken. Talrijke kansen en kansjes volgen, sporting speelt een sterk wedstrijd maar krijgt de bal niet tussen de palen. Carolo Dudas heeft een superdag. Na de rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft : Charleroi begint sterk en krijgt enkele kansen, Lokeren (met de ingevallen Dago) neemt daarna meer en meer over. Scifo trapt nog eens , Dabanovic haalt de bal uit doel. In de 63ste minuut gebeurt dan wat er altijd gebeurt als je de kansen laat liggen : Dante Brongno brengt de Walen 1 - 0 met een vrije trap. Veel onverdiender kan het niet, maar de score staat wel op het bord. Lokeren reageert meteen via alweer Janssens, maar de Henegouwse keeper speelt een sterke wedstrijd. Hierna gebeurde niet veel meer. Lokeren had geen kracht meer om nog te dreigen, Dago probeerde wel nog maar zonder succes. Opnieuw geen uitoverwinning, integendeel een 2de nederlaag. Sporting had weer teveel kansen nodig om te scoren en miste voorin duidelijk de kracht en gestalte van Bangoura. Tim Combel