goal12
2-0
Owngoal 59
Goal

Bij STVV hadden ze deze week ex-sportingtrainer Willy Reynders ontslagen. Lokeren moest het doen zonder de geschorste Chris Janssens, waardoor voor de 2de keer met 11 buitenlanders werd gestart. Vonasek was kapitein. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg : al na 4 minuten besloot Verjans voorlangs. Oude bekende Koen Schockaert kopte over. Tussendoor kreeg sporting 2 kansjes : telkens via Bangoura, telkens op voorzet van Olufade en 2 keer afgeblokt door de talrijke Truiense verdedigers. Na 11 minuten liep Peter Voets Coulibali voorbij, hij dacht aan een voorzet, maar het werd een gloeiend hard schot dat Zitka niet meer genoeg kon doen afwijken om de Limburgers op voorsprong te zetten : 1 - 0. Zelfs als tegenstander moeten we toegeven dat dit een bijzonder knappe goal was. De Lokerse verdediging acteerde zwak, zeer zwak. Vanuit de flanken (Coulibali en Seyfo) kwam geen gevaar tenzij dan voor sporting zelf. STVV kreeg nog kansen om uit te lopen, maar Zere en Zitka zorgden dat het bij 1 - 0 bleef. Na 30 minuten viel tot overmaat van ramp ook nog Katana geblesseerd uit, hij werd vervangen door Helgason die rechts postvatte. En kijk Lokeren ontdekte zowaar dat het over een rechterflank beschikte, want met Helgason beschikte het duidelijk over meer kracht en klasse dan zonder de Ijslander. Wat volgde was een dol laatste kwartuur waarin de Limburgse verdediging onder zware druk kwam te staan. Talrijke kansen kwamen, maar er werd niet gescoord. De grootste kansen waren voor Kristinsson via vrije trap en Olufade die na knappe solo de verraste Bangoura aanspeelde. Tussendoor konden we nog genieten van een zuivere penaltyfout op Kristinsson. Een penaltyfout zoals ze in alle boekjes beschreven staat, helaas niet in het boekje van scheidsrechter Van De Velde. Beste bond, als die geen penalty was, schaf de regel dan gewoon af ! 1 - 0 was dus de ruststand. Lokeren beschikte duidelijk over meer klasse dan STVV maar had geen geluk en de wil om te winnen was zichtbaar kleiner.
Voor de 2de helft werd tot ieders opluchting Coulibali vervangen door Vidarsson. Ook deze wissel zorgde ervoor dat de zwart-witten nog meer gingen drukken. AL na enkele minuten kwam er een schot van Olufade, maar Belic kon er nog net bij. Voor het overige veel slordig spel, weinig echte kansen, een op het randje verdedigend Sint-Truiden , een te laks Lokeren dat enkel in het balbezit uitblonk. Kortom, het stamp-de-bal-naar-voor-voetbal dat STVV bracht voor de rust werd overgenomen door beide ploegen. Zo lok je natuurlijk een countergoal uit en die kwam er natuurlijk ook. Helgason uitgespeeld op rechts, voorzet naar Boffin, Zitka onder de bal door. Boffin's kopbal werd door Zere tegen de deklat gespeeld, maar de bal viel voor de voeten van M'Bonabucya die er 2 - 0 van maakte, de wedstrijdbeelden zouden later uitwijzen dat het eigenlijk Seyfo was die de bal in eigen doel deed belanden. Wedstrijd gespeeld. In de slotminuten ging sporting met de ingevallen M'Buyu nog op zoek naar een eerredder, maar het werd nogmaals duidelijk dat het geluk niet was afgereisd naar Staaien. Zowel schoten van Kristinsson, Vanic, M'Buyu als Bangoura werden geblokt of van de lijn gekeerd. 2 - 0 eindstand, lang geleden dat nog eens verloren werd, al had dit vanavond zeker anders gekund. Lokeren en Staaien, 't zal nooit wat worden. Tim Combel