20/05/2001
15:00:00
Allaerts Paul
22000

Sporting Europees. Georges Leekens zal het niet gedacht hebben toen hij hier toekwam en Lokeren 18de stond. 2 jaar later plaatst sporting zich voor de intertoto na het behalen van de 4de plaats, de hoogste eindklassering sinds 1986-87 onder Aime Antheunis ! De wedstrijd tegen Standard werd met 1 - 3 gewonnen. Sporting zonder de gestrafte Janssens stond na 1 minuut 1 - 0 achter via Mornar. Voor de rust maakte Vanic gelijk op de penaltystip. Na de rust kopte Bangoura z'n 13de treffer binnen. Door een own-goal van Yobo werd het 1 - 3. Het veld werd 4 minuten voor tijd bestormd door Standard "supporters" waardoor de match vervroegd werd afgefloten. De 1-3 overwinning werd achteraf herleid tot 0 - 5 forfait.