15:00:00
Melotte Luc
3500
logo KVC Westerlo

Zondagmiddagvoetbal op Daknam, ongewoon en geen succesformule. Amper 4.000 fans vinden de weg naar het stadium. Ook uit de Kempen is er trouwens - ondanks de goede stand van Westerlo in de competitie - heel weinig volk afgezakt naar Daknam. De wedstrijd start met een lange aftastingsperiode tussen de 2 ploegen, maar Sporting gaat toch iets nadrukkelijker richting het doel van Bourdon. De lichte druk levert niet meteen kansen op, en als er al eens wat pressing komt vindt scheidsrechter Melotte het niet nodig om een duidelijke fout op Vonasek te fluiten. We zijn al 24 minuten ver als Arnar Gretarsson heel mooi voorzet naar zijn landgenoot Kristinsson. Die pakt de bal prima aan en schiet snoeihord op doel: Bourdon haalt de bal op één of andere manier uit doel, een prima redding! En Sporting blijft komen in die periode: Arnar Gretarsson mag heel ver oprukken en drukt af: zijn schot waait ver naast. Olufade probeert het subtieler iets later met een mooigeplaatst lobje; Bourdon kan nog net in corner tippen. En de wedstrijd wordt ook iets grimmiger, met een Mitrovic die te pas en te onpas tegen de vlakte gaat. Gretarsson wordt een gele kaart aangesmeerd (en is er dus niet bij op Beveren) en voor het Sportingpubliek is Schaessens het zwarte schaap van dienst; hij zal tot zijn vervanging diep in de tweede helft bij elk balcontact een fluitconcert te verwerken krijgen. Olufade wordt door Runar in de diepte gestuurd; hij aarzelt niet maar zijn schot gaat net voorlangs. En Westerlo? Wek het duurt tot exact de laatste minuut van de eerste helft vooraleer we een doelkans kunnen noteren. Mitrovic blijft toch eens recht maar trapt voorlangs. Diezelfde Dalibor Mitorovic komt na rust trouwens niet meer op het veld. Zijn plaats wordt ingenomen door Bjorn De Coninck. Het tempo ligt nu duidelijk iets hoger. Willemsen trapt op doel, maar zijn rollertje wordt makkelijk gepakt door Zitka. Chris Janssens trapt in dezelfde minuut een vrije trap vanop 35 meter rechtstreeks op doel. Zijn kogel zoeft maar net over de kruising over. Weer aan de overkant gaat Zelenka in verdachte omstandigheden neer maar Melotte laat doorspelen. En dan komen de Olufade-momenten. Vonasek recupereert de bal en geeft meteen mooi mee voor Olufade die de bal naast Bourdon plaatst: 1-0 door onze ruwste parel Olufade. Naast aanvallend vermogen toont Olufade ook elke wedstrijd dat hij werken en verdeigen niet te min vindt... een echte aanwinst voor ons Sporting.En wie daar nog niet van overtuigd was na zijn eerste doelpunt is dat enkele momenten later zeker. Een inworp botst boven iedereen uit. Boven iedereen behalve Olufade dan, want Adekamni weet wel raad met ballen die voor zijn voet komen: 2-0 met een prachtige knal rechtdoor. Sporting countert dan nog een aantal keer prima maar ook Westerlo geeft niet op en blijft komen. Zitka moet en gaat goed plat op een schot van De Conick en iets later op een inzet van Willemsen. Langs beide kanten wordt dan ook nog een doelpunt afgekeurd: Bangoura scoort, maar Melotte heeft eenn fout op Bourdon gezien en aan de overkant kopt Pelic (1 minuut op het veld) binnen vanuit buitenspelpositie. En zo kabbelt de wedstrijd naar zijn einde, met nog een goede kans voor beide ploegen op het einde van de match: Helgasson moet een ba wegkoppen vanop de lijn en aan de overkant trapt Olufade in een counter nog op Bourdon. Ook dit jaar kan Westerlo op Sporting dus geen punten komen wegkapen... Stefaan Roets