goal25
3-0
goal54
Goal

De beker leeft niet in België. Correctie : de beker leeft niet in Brugge, amper iets meer dan 4000 toeschouwers, waarvan iets minder dan een kwart uit Lokeren kwam ! Gelukkig aan sfeer geen gebrek bij de uitsupporters. Sporting kwam gehavend aan de aftrap : Bangoura, Zoundi en Katana raakten met enige moeite speelklaar.

De wedstrijd begon leuk met enkele kansjes aan beide kanten : Zoundi schoot voor sporting op Verlinden. Halfweg de eerste helft werd de al nonchalant spelende verdediging geklopt. Een hoge voorzet naar de losgelaten Simic die er makkelijk 1 - 0 van maakte. Nog geen 5 minuten later werd het 2 - 0 : slecht uitverdedigen van Katana doet de bal bij Lange belanden. Hij scoort mooi in de rechterhoek naast de onbeweeglijke Zitka. Een terechte voorsprong, dat wel, maar overdreven cijfers. Sporting herstelde dan langzaam het evenwicht en werd de betere ploeg, zonder kansen bijelkaar te spelen. Brugge haalde dan z'n geheim wapen boven : Trond Sollieds Flying Circus. Voor het minste geringste gingen de Bruggelingen tegen de vlakte. Slim gespeeld natuurlijk, want scheidsrechter Ver Eercke had geen voeling met de tot dan toe fair verlopen match en trapte steeds in de Brugse val : het leverde 2 lichte gele kaarten voor Gretarsson op (waarvan de eerste aangenaaid door Verheyen). Sporting de rust in met 10.

De wedstrijd verwaterde verder na de rust, Ver Eecke bakte het helemaal bruin. Zware tackles van Verheyen en De Cock bleven onbestraft, terwijl Seyfo (daarna verstandig vervangen door Put) en Zere wel terecht geel kregen (schitterende schaar van Zere op Verheyen trouwens, een statement dat kon tellen), Brugse muurtjes op 6 meter, de glimmende schedel van Bangoura aanzien voor handspel, enz. Het droeg allemaal niet bij tot mooi voetbal. Sporting moet ook de hand in eigen boezem steken. Simic maakte al vlak na rust de 3 - 0 : in 2 tijden versloeg hij een grabbelende Zitka. De Tsjech maakte z'n fout goed door een kopbal van Verheyen af te weren. Sporting herstelde nog het evenwicht en bij momenten kon men zich afvragen welke ploeg met 10 speelde. De acties van Vidarsson (voorzetten) of Kristinsson door het midden konden niet afgerond worden. Sporting kreeg nog 2 grote kansen : Zoundi van dichtbij over en Bangoura alleen op Verlinden, maar gescoord werd er niet.

Voor neutrale bezoekers moet dit een draak van een wedstrijd geweest zijn. Het begon veelbelovend , maar werd uiteindelijk kapotgefloten boerenkoolvoetbal waarin Sporting nooit echt in de match zat. 3 - 0 ophalen wordt moeilijk, zoniet onmogelijk. Sporting stuntte echter al eerder dit seizoen en waarom niet nog eens ? Allen volgende maand naar Daknam en moge Brugge een warm welkom krijgen. In tussentijd kan Paul Put misschien nog eens te voet naar Scherpenheuvel ...