3500
logo Club Brugge

Geen Gretarsson, wel El Bodmossi en dus drie spitsen. Paul Put geloofde nog in het haast onmogelijke, en zo hoort het ook natuurlijk. De weinige supporters die opgekomen waren verdienden dan ook op zijn minst de inzet van hun jongens om er nog eens voor te gaan.
Het was echter Brugge dat geel-wit-zwart onmiddellijk naar de keel greep.
Meteen twee corners en een uitstekende reflex van Dabanovic - in twee tijden - na een schot van Martens.
Diezelfde Martens was ook in de achterste Brugse gelederen ter plaatste om een gevaarlijke voorzet van De Beule weg te koppen. En na 7 minuten kon de ex-Gentenaar de score openen na een splijtende voorzet van Simic. Wellicht zat zijn haar in de weg want de Brugse nummer 11 trapte ongelofelijk naast en over de kooi.
Bij Sporting een bedrijvige Kristinsson die vanop dertig meter de bal aanpakt, draait en in de vlucht schiet. Recht op Verlinden. Even later claimt diezelfde Kristinsson een penalty. Moeilijk te zien vanuit ons standpunt. Het leek me of hij gemakkelijk neerging na een licht contact. VTM deed geen moeite om het in hun verslag te verwerken. We zullen het dus wel nooit weten...
1-0 of 0-1, het maakt wel een wereld van verschil.
En het is Josip Simic die daar voor zorgt, vanop vrijschop (fout van Vidarsson op Martens) is hij levensgevaarlijk. Hij krult de bal voorbij de muur en Daba binnen 0 - 1.
Wat later geeft de kroaat nog eens zijn visitekaartje af, gelukkig strand deze vrije trap op de buitenkant van de paal.
Na goed een half uur een mooie actie van Kristinsson in het strafschopgebied, twee tegenstanders in de wind zetten en hard uithalen. Verlinden houdt met een magnefieke reflex zijn netten schoon.
0-1 is de ruststand.
Alle illusieszijn weg, Brugge controleert en laat Sporting komen.
Een prima voorzet van Kristinsson kon net niet goed geraakt worden door Kimoto, oog in oog met Verlinden.
Twee minuten later een scene die de tweede helft typeert. Suvad Katana verdedigt mooi uit, speelt Kristinsson aan, die draait voorbij zijn tegenstander en stuurt El Bodmossi de diepte in. De 21-jarige Zelzatenaar neemt goed aan, kapt een man uit, maar plaatst dan te zwak naast de verste paal. Mooie combinaties dus, maar het orgelpunt kon nooit geplaatst worden. Ook vanop vrije trap heeft Lokeren SNW niet de specialist in huis. Zéré trapt strak in de handen van Verlinden.
Ondertussen heeft Martens, het enige noemenswaardige wapenfeit van Brugge, naastgekopt.
De wedstrijd lijkt op 0-1 af te steven, al verdiende Sporting omwille van zijn aanvallende ingesteldheid en aardige combinaties wel een gelijkmaker. Die komt er echter niet. Want in de 87ste en 88ste minuut vellen Martens en Vandeven een te hard verdict : 0-2 en 0-3. De eindstand.
Geen bekerfinale. Jammer, het beste van Sporting is er af. En voorlopig geen vooruitzicht op een terugkeer van Bangoura, Vonasek, Van Hoeylandt of andere Rudi's...
Het wordt dus roeien met de riemen die we hebben. Zaterdag volgt alweer een wedstrijd, tegen de andere uitgeschakelde halve finalist, namelijk STVV.