5000
logo KAA Gent

Veel heb ik niet moeten noteren. Ei zo na dacht ik eraan me bezig te houden met het tellen van de regendruppels, maar dat idee heb ik snel opgegeven, zo goed wordt ik nu ook weer niet betaald 😉

Het was niet de eerste maal dat we een "nationale drash" in Daknam te verwerken kregen (wie herinnert zich nog de eerste competitiematch van vorig jaar tegen GBA ?).

Gent had de eerst mogelijkheid via een kopbal van Kaklamanos een meter of 2 naast het doel. Weinig goed voetbal, en vooral weinig echte kansen. Zoundi kon bijna profiteren van een aarzeling in de Gentse defensie, maar ook zijn bal ging net naast de linkerpaal buiten.
De beste mogelijk van de wedstrijd hing aan de voet van Karim Sylla, maar de Guinees liet de bal te ver voor zich uit stoten en Herpoel kon redding brengen.
En ook Bangoura schiet met een snelle beweging de bal naast de kooi. Aan de overkant had Peeters ook nog eens naastgekopt.
Daarmee konden we de tegenvallende eerste helft afsluiten Iets meer animo na de pauze. Lokeren nog meer op het veld van Gent. De Buffalo's moesten in de verdediging, zonder echter al te zwaar onder druk te komen.
Nog steeds geen goed voetbal te zien en naarmate het nog meer regende werd het ook steeds moeilijker.

Davy De Beule trof na 66 minuten spelen de paal via een afgeweken bal (zie foto rechts) en de rebound van Sylla werd door Herpoel uit doelgezweefd.
Sporting slaagde er niet in te scoren. En wie niet kan scoren, kan ook niet winnen. Verliezen kan wel, en dat wist ook Gent dat slecht twee maal gevaarlijk was in de tweede helft. Een vrije trap van Vanic werd onschadelijk gemaakt door Zitka. Maar op een kopbal van Kaklamanos, 13 minuten voor tijd, had onze Tjechische doelman geen verhaal. De voorzet was van Jacky Peeters, de afwerking van de volledig vrijstaande Griek : 0 - 1.