15/09/2001
20:00:00
Ancion Armand
6000

3 belangrijke dingen keerden terug op het veld van Lommel : zaterdagavondvoetbal (eindelijk), de witte uitrusting en Petter Rudi. Die laatste nam de plaats in van Sylla. Het bleek al snel dat in deze wedstrijd het spelbeeld niet veel ging verschillen van de vorige wedstrijden : Sporting de beste ploeg, veel balbezit en bijna doorlopend in de helft van de tegenstander. Kansen natuurlijk ook : Vonasek alleen voor de keeper en huizenhoog over, Bangoura met een schot op de Lommelse goalie. In de 25ste minuut gaat Bangoura er dan opnieuw vandoor, maar doelman Davidts haalt de Guinees onderuit : terechte strafschop en Gretarsson zet die ook om : 0 - 1. Vorige week lachten velen om de uitgeregende AA Gent supporters, deze week was het onze beurt ! Terwijl de regen met emmers naar beneden viel, stormde Lommel naar voor. Dekelver met een omhaal, Zitka redt. Een schot van Culek kon de Tsjech over de goal tikken. Bij de daaropvolgende hoekschop staat Rudi op Waligora (of de grootste bij de kleinste) : het is toch de sluwe Pool die dit duel wint en er 1 - 1 van maakt. Lommel aan het feest en daar profiteert Zoundi van, op z'n eentje gaat hij zowat de hele verdediging voorbij en scoort nog ook : sporting terug op voorsprong : 2 - 1. Opnieuw neemt sporting de bovenhand, maar Rudi en Vonasek kunnen de marge niet vergroten. In het begin van de 2de helft weinig of geen actie. Tot in de 54ste minuut Rudi plots een rode kaart onder z'n neus geduwd krijgt! Scheidsrechter Ancion heeft trek- , duw- en klopwerk gezien in een duel met Segers. Ancion was daarmee zeker één van de weinigen die dit zagen ! Met 10 man moet sporting nog meer dan een half uur doorkomen. Uiteindelijk is het een foute communicatie tussen Katana en vooral Zitka die ervoor zorgt dat Tankary er 2 - 2 van maakt. 5 minuten later een bijna identieke situatie aan de overkant : de Lommelse verdedigers reageren amper op een vrije trap van Helgason en Bangoura scoort 3 - 2, de run naar Paul Put achteraf spreekt voor zich. Nauwelijks 2 minuten later rolt Bangoura zelf de hele boel op en maakt er na een knappe solo 4 - 2 van. Zege binnen ? Nee, een zwart beest is nooit helemaal uitgeteld want de 3 minuten blessuretijd worden nog knap lastig : Zere haalt Tankary neer, Waligora zet de strafschop om : 3 - 4. Uiteindelijk is het Zitka die de 3 punten naar Daknam meeneemt door een laatste raket van Dekelver af te blokken en zo de 3 - 4 eindstand te laten staan. Weer of geen weer : zowel spelers, trainer als supporters kinderlijk blij met de eerste overwinning van het seizoen. Sporting week niet af van z'n aanvalsvoetbal en scoorde plots 4 keer.