16/01/2002
20:00:00
Melotte Luc
2800

De verdienstelijke Wolven delven het onderspit tegen een professioneler Lokeren. De Waaslanders scoorden pas laat in de tweede helft, een ongelukkige Suray bracht met een owngoal de zekerheid voor de halve finale van de Beker van België voor Lokeren. De rankschikking in onze eigen Jupiler League liet vermoeden dat La Louviëre een hapklare blok zou zijn voor Lokeren. Niets was minder waar in het treffen tussen beide ploegen in de 1/4 finale van de Beker van België. De thuisploeg begon zeer aanvallend aan de wedstrijd en creëerde kansen via Tilmant en Ouedec. Na een half uur ging het vuur wat uit voor de Wolven en nam Lokeren de touwtjes in eigen handen met een bedrijvige Zoundi op de rechterflank die vlak voor de rust tot tweemaal toe de 0-1 aan de voeten had liggen. De tweede helft begon matig en naargelang de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg terug meer en meer in de wedstrijd. Net op het moment dat een doelpunt voor La Louvère werd verwacht, scoorden de bezoekers op de counter via De Beule. Een slotoffensief bleef uit. De owngoal van Suray zorgde ervoor dat de kwalificatie voor de halve finale van de Beker van België een feit was. Lokeren treft in die halve finale de winnaar tussen Club Brugge en Beveren, Moeskroen of Sint-Truiden dat vanavond Lierse uitschakelde.