20:00:00
Marchand Yves
2500
logo R.W.D.M.

Toch nog behoorlijk wat Lokers publiek voor deze midweekmatch. RWDM.blijft natuurlijk het kleine Brusselse broertje. Nauwelijks een handvol supporters maken de verplaatsing mee. Wie er natuurlijk wel was (hadden we het niet al beloofd), was good old Jean-Marie... Sporting toont direct zijn intenties: volle kracht vooruit! Rudi lanceert al in de vijfde minuut Zoundi die alleen op Doumen afgaat: de keeper blokkeert het schot. Nauwelijks 2 minuten later alweer gevaar. Een schot van Roman gaat volle kracht tegen Bangoura. In de 10de minuut is het dan toch prijs. Rudi snijdt een scherpe voorzet aan vanop links en een RWDM speler devieert de bal in doel: 1-0. RWDM is tot dan nog niet in het spel voorgekomen, maar duikt dan toch eens op voor Zitka. Een gevaarlijke bal vanop rechts gaat voorbij alleman en iedereen, RWDM spelers incluis. En daar is ons Sporting opnieuw. Bij een scrimmage gaat een bal op de lat. En er blijft goed voetbal op de mat komen. Een aanval uit het boekje - ééntweetje Vidarsson, Rudi, Vidarsson en strakke voorzet die door Bangoura wordt overgekapt - krijgt de Lokerse handen op elkaar. Lokeren blijft powerplay voetbal brengen: het systeem Put begint duidelijk te draaien! Bangoura maakt in de 26ste minuut de 2-0, maar dat is buiten Marchand gerekend die gevaarlijk spel heeft gezien. En Marchand ziet veel maar niet de drie strafschopfouten op Lokerse spelers die zonder verhaal worden weggewuifd. In de 34ste minuuteen De Beule moment. Een verre voorzet van Helgason wordt door Davy schitterend gecontroleerd, zijn lobje gaat net over... 5 minuutjes voor rust lukt het dan toch. Alweer een mooie voorzet vanop links, Davy kopt de 2-0 tegen de netten. Meteen de ruststand alhoewel de laatste seconden voor het rustsignaal nog ei zo na 3-0 wordt. Bangoura knalt op doel, Doumen werkt met veel moeite in hoekschop. De tweede helft begint chaotisch. Even wat geharrewar in de tribunes bij het vak van RWDM en ook op het veld gaat het er in die eerste minuten niet zo netjes aan toe. Het spel wordt ook harder. Rudi en Gretarsson worden stevig aangepakt. Maar Sporting raakt moeilijk in zijn ritme van de eerste helft. Het eerste vermeldigens waard is zowaar een actie van Molenbeek na 30 minuten: een slap schotje gaat naast. Maar hoe vlot het liep in de eerste helft, zo stroef gaat het in de tweede. Sporting moet niet echt meer en RWDM, tja dat lijkt niet echt te kunnen. Een dubbele wissel moet het tij keren: de gerevalideerde Kristinsson en Kimoto vervangen De Beule en Zoundi. Maar Sporting blijft de slordigheden opstapelen en RWDM komt zowaar aan een tweede kansje. De bal dwarrelt gelukkig voorlangs. En dan gebeurt het toch. Totaal onverwacht belandt de bal goed bij Papy Kimoto die de bal netjes binnenplaatst naast Doumen. 3-0 en gratis Jupiler! Papy heeft zelfs bijna de vierde aan de voet maar zijn knal stopt op Doumen. Maar daarvoor is er natuurlijk de andere invaller. Runar pakt al vallend verwoestend uit. Lekker hard in de hoek en gebaseerd op het enorme overwicht in de eerste helft niet eens overdreven 4-0 op het bord.

Een schitterende eerste helft van Sporting en een tweede helft waarvan alleen de laatste 10 minuten te onthouden zijn. De eerste thuisoverwinning van dit seizoen kan alvast worden genoteerd.