20:00:00
Meesschaert Geert
4000
logo St.-Truidense VV

Weinig volk op Daknam na de desastreuze bekeruitschakeling tegen Club Brugge eerder op de week. Nog altijd veel gekwetsten bij Sporting, dat wel Roman Vonasek recupereert uit de ziekenboeg. De tendens van de wedstrijd is meteen gezet. Sporting gaat voluit naar voren, Sint-Truiden wacht af en blijft met veel volk achter de bal. Veel balvoordeel en de beste combinaties voor Sporting, veel open kansen resulteren daar wel niet uit. Na 10 minuten legt Zoundi na vrije trap de bal af voor Seyfo, die ver over trapt. Kristinsson speelt luttele minuten later Vonasek in de diepte, maar die wordt al dan niet foutief gestopt. 21ste minuut, verre hoge bal van Vidarsson, Zoundi kopt in de handen van Schollen. Al Lokeren dat de klok slaat. Een corner van de onvermijdelijke Kristinsson valt voor de voeten van de vrijstaande Seyfo. Die krijgt de bal niet goed op de slof en zijn schot wordt dan ook geblokt. Intussen geen succes voor Vonasek, die na een slag met een dik oog naar de kant moet. Papy Kimoto komt in zijn plaats. Sporting blijft wel komen. Een mooie actie - Kimoto trapt tussendoor wel even over de bal - besluit een zeer bedrijvige en aanwezige Seyfo met een heerlijke trap net over de kruising. Net voor rust is er nog een mooie actie Kristinsson - Kimoto. De bal gaat in de handen van de Truiense keeper Schollen. En Sint-Truiden? Dat had nul komma nul kansen in die eerste helft, en kwam goed weg met de 0-0 ook op het bord. De tweede helft.lijkt dezelfde weg op te gaan. Sporting stormt naar voren. Nauwelijks vijf minuten uit de kleedkamer knalt Vidarsson hard in het zijnet. Diezelfde Vidarsson onderschept wat later de bal op links, rusht de linkerflank af maar de aanstormende Zoundi botst met Schollen. In voetbal bestaan er wetten. En één van die wetten is dat als je de kansen mist, je het deksel op de neus krijgt. En dat is vandaag niet anders. De eerste goede actie en kans van Sint-Truiden, en het is meteen raak. Sint-Truiden heeft met Mbonabucya iemand die wel kan scooren. Snelle actie en raak schot, en het staat 0-1. En dan weet je ook dat het moeilijk wordt, zeer moeilijk. Zeker tegen een ploeg die het counteren zo onder de knie heeft als Sint-Truiden. Noem het anti-voetbal, noem het opportunistisch voetbal, feit is dat Sint-Truiden afwerkt aan 100% en Lokeren de vele kansen liet liggen. Sporting probeert uiteraard nog wel, maar je voelt de moed uit onze jongens wegebben. Sporting bracht veruit het beste voetbal vanavond, maar één flits van Sint-Truiden was voldoende om de winst en 3 punten mee te nemen naar Limburg. Een pluim voor de supporters in vak 2, die net als tegen Brugge de ploeg door dik en dun bleven steunen. That's the spirit!