20:00:00
De Bleeckere Frank
4500
logo KVC Westerlo

Sporting - Westerlo was na 45 minuten nog steeds 0 - 0. Sporting voetbalde wel meer kansen bijeen dan in de vorige 4 wedstrijden samen. De terugkeer van Sambegou Bangoura zat daar zeker voor iets tussen. Schoten van Kristinsson , Gretarsson en Sylla werden telkens gered door de Westelse keeper. Enkele dubieuze fasen in de 16-meter werden door De Bleeckere niet gefloten en leverden zelfs geel op voor Bangoura. Dabanovic moest tot nu toe tweemaal tussenkomen, telkens op Westelse counter. De Geest mikte 2 vrije trappen in de kruising , maar Deelkens redde ook telkens. Zoundi en Bangoura bewezen tenslotte dat je ook vanop 1 meter voor doel nog tegen de keeper kan koppen/schieten, met de 0 - 0 tot gevolg...

De 2de helft begon zoals de eerste eindigde : Bangoura naast en een schot van Zoundi alweer weggebokst door een uitstekende doelman Deelkens. De wedstrijd zakt daarna wat in elkaar. Westerlo probeerde op de counter : Vandenbergh schoot naast en Dabanovic moest sporting in de wedstrijd houden bij een uitbraak van Delen. 5 minuten voor het eindsignaal gaat men dan weer aan het truitje van Bangoura hangen. Deze keer is ook De Bleeckere van oordeel dat "trop teveel is en teveel trop". Arnar Gretarsson neemt z'n verantwoordelijkheid en trap een perfecte penalty naar de linkerbovenhoek. 1 - 0 en een meer dan terechte voosprong. In blessuretijd stuurt diezelfde Gretarsson Bangoura nog eens weg en een dribbelnummertje later staat het zelfs 2 - 0. Eindelijk nog eens een veldgoal !

Sporting behaalde dus opnieuw een overwinning en speelde ook voor het eerst in weken mooi aanvallend voetbal.