02/11/2002
20:00:00
Jordens Peter
7800

Moeskroen en Lokeren hebben tijdens een partijtje waterpolo op le Canonnier de punten gedeeld. Een terecht gelijkspel, maar wel bijzonder nipt, want doelman Van Der Jeugt pakte nog een strafschop enkele minuten voor tijd.
Zewlakow bracht Moeskroen al vroeg op voorsprong, maar De Beule maakte nog voor het kwartier de gelijkmaker.

Christophe Grégoire trok van op zijn linkerflank naar binnen en bereikte met een knappe doorsteekbal de vrijstaande Zewlakow. De Poolse international twijfelde niet en knalde zijn tweede goal van het seizoen - na slechts twee minuten speeltijd - onhoudbaar binnen.
Lokeren antwoorde met een actie van De Beule, tot bij Bangoura en die behield het overzicht en zag Davy De Beule aan de tweede paal opnieuw opduiken, en de nummer 11 tikte eenvoudig de 1-1 binnen.

In De Standaard lazen we : "Passes die al na twee meter in het water bleven steken, potsierlijke uitschuivers en doorweekte truitjes waren de 'hoogtepunten' van een wedstrijd die naam onwaardig". ,,Onbespeelbaar'', zo omschreef ook de Lokerse trainer Paul Put het veld. ,,Ik kan niet anders dan alle 22 spelers te feliciteren voor hun inzet. Ze hebben geprobeerd te voetballen op een grasmat die dat helemaal niet toeliet. Verzorgd combineren was vandaag gewoon onmogelijk. Alleen met hoge ballen kon je hier voor wat gevaar zorgen.". En deze manier van spelen leek diep in de tweede helft ook voor een uitzege te zorgen. Vidarsson schilderde de bal op het hoofd van Kimoto, maar de kopbal van de Congolees dobberde tergend langzaam langs de doellijn en kwam tot stilstand tegen de paal. Bangoura leek de rebound te gaan binnentikken, maar de Lokerse topschutter gleed voorbij de bal en raakte verstrikt in het net. Het was de perfecte synthese van een avondje watervoetbal op le Canonnier .

Martic had de overwinning voor Moeskroen dan nog aan de voet. Maar doelman Van Der Jeugt stopte de strafschop van de Kroaat. Filip Baeke