19/10/2002
20:00:00
Allaerts Paul
9600

Veel Lokerse supporters zijn afgezakt naar het Ottenstadion voor de derby. Runar Kristinsson raakte niet speelklaar, zijn plaats werd ingenomen door Davy De Beule, waardoor Van Hoeylandt in de ploeg kwam. Het begin van de wedstrijd is voor de Gentenaars. Dabanovic moet een gepaste redding doen op een schot van de aanstormende Hosny. Geleidelijk begint het sporting-middenveld zonder Kristinsson z'n draai te vinden. Bangoura schiet naast en een schot van De Beule, weggestuurd door Bangoura, gaat maar nipt naast. Bangoura was zeer bedrijvig als aangever, want na een halfuur wordt gretarsson weggestuurd. De Ijslander blijft uiterst kalm en slalomt zicht tussen 3 verdedigers om uiteindelijk de bal naast Herpoel binnen te leggen. 0 - 1 en sporting put duidelijk kracht uit de voorsprong. Nog geen 5 minuten later houdt Kimoto 2 verdedigers aan de praat, legt terug op De Beule die meteen ook de overgebleven gentenaars omspeelt en voor de 0 - 2 zorgt. Het feestje voor sporting wordt helemaal compleet wanneer Gretarsson de 0 - 3 maakt! Een voorzet van Van Hoeylandt wordt weggekopt, maar Gretarsson kan de bal onderscheppen en met een schot in één tijd het leer in de winkelhaak plaatsen. Een prachtgoal om een dol kwartuutje mee af te sluiten. ruststand : 0 - 3. Gent laat voor de 2de helft Hosny en Van Handenhoven aan de kant, Hempte en Machete zijn de vervangers. Vooral deze laatste zou de sporting-verdediging doen afzien. In de 53ste minuut wordt Machete onderuitgelopen door Dabanovic: penalty! Kraouche maakt er 1 - 3 van. Gent trekt nu massaal ten aanval en sporting komt er niet echt meer uit. Bij het stoppen van een vrije trap blesseert Dabanovic zich. hij wordt vervangen door Van der Jeugdt. Die mag zich al vrij snel omdraaien wanneer de hele verdediging uit verband gespeeld wordt en Kaklamanos de actie kan afronden : 2 - 3. Sporting heeft veel balverlies en moet zich beperken tot verdedigen. Gent probeert nog enkele keren, maar krijgt geen uitgespeelde kansen meer. 2 - 3 is dus het uitstekende resultaat. Voor het eerst sinds 1996-97 wordt in Gent gewonnen.