14/09/2002
20:00:00
Vandevenne Pieter
5000

Veel Lokerse supporters zijn afgezakt naar de Freethiel voor de derby van het Waasland. Dat niet alleen op Daknam weinig volk komt kijken is duidelijk. Waar de derby vroeger een vol huis garandeerde, zijn de Beverse tribunes nu bedroevend leeg. We schatten dat hooguit een 4.000 supporters deze wedstrijd bijwonen. Een wedstrijd die Sporting trouwens sterk begint. Onze ploeg gaat meteen naar voren en is al vroeg gevaarlijk. Gretarsson legt aan van ver, zijn schuiver raakt de paal en gaat buiten. De ganse eerste helft was Lokeren trouwens de betere ploeg. Beveren beperkte zich tot countervoetbal, maar nam zelf geen aanvallende initiatieven. Tegenslag wel voor Sporting dat al vroeg in de wedstrijd Suvad Katana ziet uitvallen met een enkelblessure. Zijn vervanger is Doba, zodat Sporting vanaf dan met een volledig zwarte achterhoede voetbalt: Conté op rechts, Doba en Zéré centraal en Coulibaly op rechts kwijten zich schitterend van hun taak en geven de Beverse aanvallers weinig ruimte. Zezeto wordt wel enkele keren met lange ballen in de diepte gespeeld, maar de passes zijn te onzuiver en echt gevaarlijk wordt het in die eerste helft niet voor het Lokerse doel. Aan de overkant zijn er wal nog enkele warme standjes. Een kopbal van Bangoura strand op de lat. En laat in die eerste helft kan Vonasek na een mooie Lokerse actie op doelman Stacjk afgaan, het schot is echter te zwak. Rusten bij 0-0, maar dat is vooral aan tegenslag en de slechte Lokerse afwerking te wijten. De tweede helft begint met een ander spelbeeld. Beveren komt geprikkeld uit de kleedkamers en neemt nu wel het initiatief. Het eerste kwartier in die tweede helft is dan ook voor Beveren en komt Sporting er nog moeilijk uit. Beveren krijgt ook dé kans om op voorsprong te komen. Vidarsson gaat even aan een truitje hangen en de bal gaat meteen op de stip. Uitblinker Touré bij Beveren achter de bal, Daba kiest de goede hoek en houdt de 0 op het bord. Dit is meteen ook het keerpunt in de tweede helft. De Sporting supporters worden wakker, het vuur zit opnieuw in het Lokerse legioen. En dat straalt af op de ploeg: Sporting neemt het initiatief terug over van Beveren, waar de kopjes gaan hangen. Je voelt het doelpunt hangen, en in de 63' is het zover: een vrije trap op een mooie plaats net buiten de baklijn. Runar achter de bal en die krult de bal heerlijk naast de muur. Doelman Stack staat aan de grond genageld, de Lokerse supporters kunnen aan het feest. Beveren moet nu wel komen, Lokeren profiteert optimaal van de ruimte en krijt nog enkele mooie doelkansen. De Beule gaat mooi door op rechts en legt perfect terug naar Kimoto. Papy trapt de open doelkans op het Beverse doelhout, dat nu al voor de derde keer Lokeren van een doelpunt houdt. Davy gaat wat later zijn eigen kans, maar zijn schot gaat net naast de kruising buiten. Ook Beveren krijgt net voor het einde nog een doelkans. Vrije trap binnen de baklijn na obstructie, Touré haalt uit maar nu staat de dwarsligger aan de Lokerse kant. Het blijft 0-1 en Lokeren wint verdiend de derby. Sporting mag zicht het komende half jaar opnieuw de ploeg van het Waasland noemen.