Blareau Eric
6300
logo RFC Antwerp

Ondanks een maandagavond, toch veel volk naar Daknamse normen. Naar schatting zowat 6500 toeschouwers.
En die zullen zich het avondje uit niet beklaagd hebben. Een aantrekkelijke wedstrijd met stevige duels en snel voetbal van twee gretige ploegen. Met hoofdzakelijk de thuisploeg in de aanval en de tegenstander voltallig op de eigen helft en uitbreken daar waar mogelijk. Vooral via de snelle en dribbelvaardige Yattara.
De kansen komen echter vooral aan Lokerse zijde. Na acht minuten werkt Bangoura zich alleen tot voor doelman Feys, maar Sam trapt de bal onbesuist naast de linkerpaal. Bangoura doet dat een 20-tal minuten later nog eens over, maar dan nog nipter naast de rechterkant van het doel.
Uiteindelijk zorgt de Guinees niet zelf voor het openingsdoelpunt, maar hij ligt wel aan de basis. Hij gaat op Feys af, raakt die ook, de bal belandt bij een Antwerpverdediger die te lang talmt, Bangoura snoept het leder weer af en duwt tot bij Kimoto die maar heeft binnen te leggen : 1 - 0.
Op zich een verdiende voorsprong. Al mocht Sporting niet mopperen dat Blareau geen aanvallende fout floot.
Van Hoeylandt, die een prima partij speelde, haalde nog eens uit vanop afstand. Feys moest alles uit zijn kast halen om de bal weg te boksen. Ruststand : 1-0.

Houwaert bracht Mussa in de plaats van Ziyati en dat was duidelijk een versterking. De Antwerpse aanvaller zorgde meteen voor gevaar. Zijn eerste schot ging naast, maar de tweede maal was het raak. Telkens had Patrice Zéré zich in de luren laten leggen. Mussa trapte de 1-1 voorbij doelman Van der Jeugt.
Sporting leek het dan even moeilijk te krijgen.
Maar dat was zonder matchwinnaar Papy Kimoto gerekend. De Congolees kwam perfect ingelopen op een prima voorzet van Vidarsson en tikte de 2-1 tegen de netten. Bangoura kon opnieuw de wedstrijd beslissen, maar net zoals in de eerste helft, slaagde hij erin een ideale kans te verkwanselen. Kimoto stond nochtans moederziel alleen om binnen te duwen. Zo bleef het spannend tot het einde. Filip Baeke