20:30:00
Gumienny Serge
23000

Nog steeds geen Katana en Kristinsson in de ploeg bij Lokeren. Paul Put stelde dezelfde 11 op die tenonder gingen in Bergen. Bij Anderlecht zagen we onze gewezen Man van het Seizoen Daniël Zitka terug.

De wedstrijd begint vrij matig. Anderlecht is het meest in balbezit en Sporting moet een pak hoekschoppen toestaan, maar niet één levert een seieus gevaar op. Lokeren probeert met enkele kleine schotjes van Gretarsson, De Beule en Kimoto, maar ook daar schuilt geen gevaar in. Rond het halfuur toch nog wat opwinding. De Beule schiet over en Van Der Jeugdt heeft een superreflex nodig om Bassegio van een doelpunt te houden. Onze doelman houdt ook nog enkele minder grote kansen tegen en zal op het einde van de eerste helft met een redding met het been Crasson van een doelpunt houden. Ruststand : 0 - 0. Sporting komt een stuk vinniger uit de kleedkamer en probeert even zijn wil op te dringen. Bangoura wordt vooruitgestuurd, Tihinen doet een uitvoerige test van de kwaliteit van onze JOMA-shirts en trekt onze spits tegen de vlakte. Penalty en rood voor Tihinen was het normale verdict geweest, ware het niet dat dit een wedstrijd op Anderlecht was. Net als de voorbije jaren durft de arbiter (Gumieny deze keer) zijn verantwoordelijk niet nemen. Hij staat een beetje te koekeloeren naar zijn lijnrechter, maar ook die durft niet reageren. Het had al de 2de uitsluiting voor Anderlecht kunnen zijn nadat Aruna in de eerste helft Vidarsson een slag in het gezicht had gegeven. Helaas is het nog steeds 0 - 0. In de 54ste minuut bokst Van Der Jeugdt een voorzet slecht weg, recht in de voeten van De Bilde die de klus afmaakt : 1 - 0. Nog geen minuut later is het 2 - 0 als Jestrovic Van Dender te makkelijk wegzet en binnenschiet. Lokeren is van slag en komt er niet uit. Het is wachten op de terugkeer van generaal Kristinsson om de ploeg terug op de sporen te krijgen. Sporting krijgt opnieuw kansen. Gretarsson schiet in de armen van Zitka, een vrije trap van Kristinsson gaat over, De Beule schiet over. Het blijft 2 - 0. Lokeren werd in 2 minuten uitgeteld en kon nooit aanspraak maken op de overwinning. Net als in Bergen was de aanval onbestaande, werd Kristinsson gemist in het middenveld (ondanks het harde werk van De Beule, Vidarsson en Gretersson) en ging het er in de verdediging soms vrij chaotisch aan toe. Toch is dit nog altijd maar de 2de nederlaag van het seizoen!