20:00:00
Verbist Johan
10000
logo RSC Anderlecht

Veel volk voor dé topper van deze speeldag. De strijd om de tweede plaats heeft met de nederlaag van de vorige week op Charleroi wel een ferme deuk gekregen, maar toch is het Daknamstadion voor deze partij ouderwets vol gelopen. Vuurwerk voor de wedstrijd aan eertribuut aan een échte Sporting-boy: niemand minder dan Roman Vonasek wordt gehuldigd voor zijn mooie carrière bij Sporting Lokeren. Sporting start agressief aan de partij. Het kiest voor de aanval en krijgt enkele halve kansen. Maar in de zesde minuut gebeurt al wat niet mocht gebeuren. De eerste halve kans voor Anderlecht is direct prijs. Jestrovic krijgt de bal al dan niet buitenspel aangespeeld. Daba kan het gekraakt schot van Nenad niet weren en Sporting is meteen op achtervolgen aangewezen. Sporting probeert wel te komen, maar het loopt niet echt vlot. De allerlaatste pas komt er net niet, er zit wel altijd een paarswitte voet tussen. En Anderlecht countert scherp. Vooral via Aruna die tot 2 grote kansen krijgt. Dabanovic kan de doorgebroken Dindane afstoppen, maar de 41' minuut is het derde keer goede keer. Bij één van de counters vergeet Conte de rechterkant. Jestrovic trapt, Daba stopt maar in de rebound kan Aruna binnentikken. Een ferme tik voor Lokeren. Dat in die eerste helft nog ei zo na de aansluitingstreffer scoort: mooie actie van Gretarsson, maar good old Zitka gaat gepast plat. De tweede helft start zoals de eerste is geëindigd: met een goede kans voor Lokeren. Nu is het Runar die een mooi nummertje opvoert en zich in de zestien mooi vrijkapt: zijn schot sterft op de dwarsligger. En dan weet je het wel. Als het echt niet mag, dan loopt alles tegen. De gemiste kans van Kristinsson lijkt de laatste hoop en moed bij de Lokeren-spelers weg te zuigen. Het loopt weer allemaal wat stroef, en Anderlecht is en blijft natuurlijk een goede en volwassen ploeg. De mauves buiten de situatie ten volle uit. Een wat vreemde actie met Kimoto - ingevallen in de tweede helft voor een bleke Conte op rechtsachter - die de bal niet wegkrijgt. Seol werkt de bal in doel: het staat 0-3. En dan speelt bij Anderlecht ook nog ene Jestrovic. Twee minuten heeft die nodig om Anderlecht van 0-3 naar 0-5 te brengen: een kopbaldoelpunt op corner en een goal na een mooie individuele actie doen Lokeren volledig op de knieën gaan. De kopjes hangen bij Lokeren na deze zware nederlaag. Sporting weet waar het staat, en waar het moet voor spelen: de derde plaats in het klassement.