20:00:00
Verbist Johan
15000

Bij de spelers en supporters, die talrijk waren meegekomen, een gespannen sfeer. Het begint er immers om te spannen, de weken van de waarheid zijn ingegaan. In de aanvangsminuten licht overwicht van Sporting, maar vooral veel slordige passes langs beide zijden.
Een eerste hoogtepunt was er na 3 minuten met een vrije trap van onze nummer 10 Kristinson juist over doel. Wie dacht dat de toon gezet was dacht mis. Standaard knokte zich beter en beter in de partij en kreeg zelfs veldoverwicht en kleine kansjes via Moreira, Aarst en de sterk spelende Walasiak. Het bleef gelukkig 0-0. Sporting hield stand, meer zelfs, het zorgde voor 10 dolle minuten alvorens de kleedkamer in te duiken. Eerst was het Bangoura die scoorde op voorzet van jawel diezelfde kristinson (na 38 minuten) en vier minuten later een vrije trap net buiten de rechthoek .
Opnieuw onze rr 10 achter de bal, een trap, afgeweken op de Luikse muur en Carini kansloos, 0 - 2 voor Sporting.
Runar, de architect van het Lokerse middenveld, zou kort in de tweede helft worden vervangen wegens een blessure.
In de vijf resterende minuten voor de koffie nog liefst drie corners voor Standard, dat duidelijk de moed niet liet zakken. Een poging van de Portugees Moreira scheerde rakelings naast, nog aangeraakt door een Lokers been.
We gingen rusten met een geruststellende 0-2 voorsprong ... althans dat dachten we. 2de helft was, vooral op het einde, geen goeie zaak voor hartlijders. Standaard bleef immers geloven in de aansluitingstreffer, terwijl aan de overkant de Lokerse spitsen de meest doelrijpe kansen niet konden benutten.
Zo bleven de Luikenaars dus tot de laatste snik in de wedstrijd. En met nog 15 min op de klok kopte Aarst de aansluitingstreffer binnen 1-2. Een verdiend tegendoelpunt dat al geruime tijd in de lucht hing. Omdat dus Bangoura, op voorzet van De Beule, de 0-3 had gemist en de ingevallen Kimoto ook de 1-3 niet voorbij Carini kreeg, bleef het pompen of verzuipen tot het laatste fluitsignaal. Dankzij een goede verdediging, met een sterke Doba en Dabanovic in de hoofdrol, haalden de Rouches geen verdiende gelijkmaker.
Zo konden onze jongens de klus dus toch in ons voordeel beslechten en zo op Standard een bijzonder belangrijke 1-2 overwinning meenemen naar Daknam. Curd De Bock