20:00:00
Huyghe Luc
6000
logo Standard Liège

Van de laatste negen competitiewedstrijden tegen Standard won Sporting er acht en speelden ze één maal gelijk. Als je dan ook weet dat Standard allerlaatste is in de stand en Lokeren tweede, 'tja dan verwacht je een logische thuiszege. Maar voetbal zou voetbal niet zijn, als we alles zomaar konden voorspellen.
Standard zonder Van Meir startte afwachtend en loerend op de counter. De eerste kans was voor Sporting. Voorzet vanop links, Bangoura en Carini in een luchtduel, de bal belandt bij De Beule die scoort maar ondertussen had scheidsrechter Huyghe al gefloten. Het feestje ging dus niet door. De Luikenaars antwoorden onmiddellijk maar het schot van Aarst is niet hard genoeg om Dabanovic te bedreigen. Twee minuten later wordt Goossens teveel ruimte gegund en die trapt wel hard binnen : 0 - 1. Meteen weten we dat het geen makkelijke wedstrijd wordt.
Sporting is het meeste in balbezit, voetballend ook de betere ploeg, maar de afgressieve Rouches bijten fel van zich af. De "rode lantaarn" hoort niet thuis in Sclessin, zoveel is duidelijk.
Na een kwartier ziet iedereen handsspel in de Luikse rechthoek, Huyghe niet, tot woede van de thuisaanhang. Moreira met een gevaarlijk schot. Een vrije trap van Kristinsson gaat over en ook een schot van de opgerukte Conté is hetzelfde lot beschoren. In de 37ste minuut een aanval van Standard, bal voorgezet, hands van Zéré, maar ook hier gaat Huyghe niet op in. Onmiddellijk een counter van Sporting, Kimoto wordt aangetikt in het strafschopgebied en nu fluit de referee wel. Gretarsson zet de strafschop feilloos om : 1 - 1.
Na de pauze herstelde Standard het evenwicht. Een uitstekend schot van Aarst werd door Dabanovic prima gered. Na 69 minuten een schot van Conté belandt via een Luikenaar op de lat. Corner en daaruit scoort de ongedekte Bangoura met een kopbal : 2 - 1.
Maar lang kan de thuisploeg niet genieten. Schermutseling in de Lokerse rechthoek en de bal valt bij Moreira die staalhard scoort : 2 - 2. En nog geen drie minuten later doet Aarst dat nog eens over : 2 - 3. Sporting dat vooral in de eerste helft de betere ploeg was lijkt dan met lege handen te zullen eindigen. Maar dat is zonder Kimoto gerekend. De Congolees speelde een prima partij op de linkerflank en ziet dat beloond met een kopbalgoal : 3 - 3. Al bij al een billijk gelijkspel. Filip Baeke