16/11/2002
20:00:00
Vervecken Peter
4000

Een eerste blik op het stadion van Bergen bevestigde alle geruchten die we ervan gehoord hadden. Sporting mocht dan al ongelukkig een eersteklasser geloot hebben in de eerste ronde van de beker, de ontmoeting had in ieder geval plaats in een stadion op maat van een vierdeklasser. Lokeren moest Kristinsson missen, Katana begon op de bank.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Rivenet mistte onbegrijpelijk. Lokeren reageerde via een schot van De Beule. Lange tijd was dan een slechte terugspeelbal van Doba het gevaarlijkste moment in de wedstrijd. Na het halfuur kwamen er dan toch meer kansen. Bergen raakte de lat en Sambegou Bangoura schoot voor open doel hoog over. Lokeren trok de partij naar zich toe en dit leverde kansen op voor Gretarsson, Vidarsson en Bangoura. Tegen de gang van het spel in scoorde Bergen dan toch in de laatste minuut van de eerste helft. Herman rondde een counter op de Lokerse rechterflank perfect af: 1 - 0.

Bij een achterstand verwacht je dat sporting in de tweede helft nog een extra tandje gaat bijsteken, maar het was Bergen dat vinniger uit de kleedkamers kwam. "Les Dragons" kregen wel een vijftal kansen op evenveel minuten, maar Van Der Jeugdt en de lat brachten redding voor onze onzekere verdediging. Tussendoor werd een zuivere strafschotfout gemaakt op Bangoura, maar scheidsrechter Verveecken floot niet. Put bracht Mputu in voor de onzichtbare Van Hoeylandt, maar dit bleek niet meteen een meerwaarde te zijn. Coulibali, de hele wedstrijd afgetroefd door La Placa werd vervangen door een prima Van Dender. Op een moment dat bijna niemand er nog in geloofde gebeurt het dan toch: sporting scoort! Een mooi uitgespeelde 1 - 2 tussen Vidarsson en Gretarsson bracht Gretarsson in een schietpositie. De Ijslander rondde mooi af in de korte hoek: 1 - 1. Niet toevallig dat onze twee Ijslanders aan de basis van dit doelpunt lagen. Tijdens de hele wedstrijd bleken zij de motor van sporting te zijn, al was een matchbeslisser als Kristinsson geen overbodige luxe geweest tegen het stugge Bergen. De wedstrijd ging nu recht op verlengingen af. Bangoura kopte wel nog naast in de slotseconden. 1 - 1 na 90 minuten, in de competitie was dit een terecht gelijkspel.

De wedstrijd en de verlengingen kostten veel energie, waardoor de voetbalkwaliteit met de minuut afnam. Geen van beide ploegen bleek nog in staat voor grote dreiging te zorgen. Sporting druktte in de eerste verlenging. Bergen, met iets frisser ingevallen aanvallers, nam de tweede voor zijn rekening. Iedereen maakte zich al op voor de penalty-lotto toen één van de lange ballen bij Bergen fout werd ingeschat door Zere. Zere beweegt niet en kopt onder de bal door, hierbij Khariff een boulevard richting doel aanbiedend. Van Der Jeugdt ziet het gevaar en werpt zich op de aanstormende speler. Een rode kaart was hier beter dan een uitschakeling, maar de bal rolt door en Baika mag via de voordeelregel scoren: 2 - 1 en exit Lokeren.