29/06/2002
19:00:00
Ross Michael Thomas (Noord-Ierland)
5000

Ondanks een kleine nederlaag gaat Sporting toch naar de 2de ronde intertoto. Daarin ontmoet het het Duitse VBF Stuttgart.

De wedstrijd tegen FC Wit Georgie Tibilisi was live te volgen op deze website, dit zijn de belangrijkste momenten uit de wedstrijd (een meer uitgebreid verslag volgt) :

Aftrap voorzien om 16u Belgische tijd, 19u Georgische tijd. De wedstrijd wordt gespeeld in het nieuwe stadion van Locomotiv Tbilisi. Er zijn 5000 toeschouwers aanwezig. Het is mistig aan het worden, temp. 18°.

0' De aftrap is gegeven.
10' Weinig doelgevaar. Veel middenveld spel. Het veld ligt er tamelijk zwaar bij na de vele regen van de afgelopen dagen.
14' Zoundi door, legt terug tot bij Sylla en die trapt binnen in de linkerhoek beneden : 0 - 1.
19' Georgiërs hanteren geregeld de stevig tackle en maken fouten op 't randje
30' Tbilisi heeft momenteel de bovenhand. Maar Sylla had al de kans om er 0-2 van te maken. Doelman Merlani hield zijn ploeg recht.
37' Corner voor Lokeren. Bal bij Gretarsson, schot naast.
39' Corner voor Tbilisi via Adamia. Een Lokerse voet redt op de doellijn. Daarvoor nog een prima redding op een schot van Zoundi.
41' Tbilisi stelt gelijk via Gochashvili : 1 - 1
45' Ruststand 1 - 1. Sporting was in de 1e helft goed aan de match begonnen. Maar de laatste 20 minuten kwamen we onder druk te staan. Vooral achteraan klikt het nog niet goed bij Sporting. 1-1 is een logische ruststand.
46' Tweede helft is begonnen. Vervanging bij Lokeren : Kristinsson out (wegens blessure), Kimoto in.
57' Pass van Zoundi naar Kimoto en die scoort : 1-2
60' Kipiani maakt er met een lobbal over doelman Van der Jeugt 2-2 van.
69' Druk van Tbilisi, het is heet aan Lokerse zijde.
73' Aan de overzijde een schot van Gretarsson, net naast.
75' Lokeren moet spel ondergaan. Vooral in de 16 meter van Sporting, maar vooralsnog geen uitgesproken doelkansen.
83' Kimoto kon de bal afleggen voor de volledig vrijstaande Zoundi, maar besloot het zelf te doen, echter zonder succes.
84' Schot van De Beule, net naast.
85' Lokeren komt goed weg, bijna 3-2
87' Zoundi out, Van Hoey in.
89' De score zal wellicht niet meer wijzigen. Het ziet er goed uit voor Sporting...
90' Vrijschop van Tustsunava : 3-2
De wedstrijd is afgelopen. Sporting is gekwalificeerd voor de tweede ronde en speelt dus tegen Stuttgart. Michael Van Hoey kreeg nog een gele kaart wegens een overtreding.
Volgens onze reporter ter plaatse heeft de beste ploeg de wedstrijd gewonnen. Maar dankzij de 3-1 winst in de heenmatch gaat Sporting door.