03/04/2004
20:00:00
Ver Eecke Johny
24253

Na de zwakke prestaties tegen Cercle Brugge en Heusden-Zolder werd de volledige rechtflank vernieuwd. Conté en Zoundi namen de plaats in van Van Hoey - Van Hoeylandt. Coulibali keerde terug uit schorsing, Gretarsson startte te koste van Renatinho. De eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg. Een hard schot van Blondel gaat naast. Sporting antwoordt met een vrije trap van Kristinsson over de kruising. Na 6 minuten is het wel prijs. Verheyen loopt Coulibali eraf, De Cock maakt optimaal gebruik van de ruimte die Doba en Djurisic hem bieden en werkt de voorzet tegen de netten. 1 - 0. Lokeren kan maar moeilijk een antwoord verzinnen op het krachtige spel van Brugge. Zoundi vergeet op de bal te trappen bij een hoekschop van Kristinsson. Clement redt een kopbal van Tailson op voorzet van Zoundi. Brugge is doorlopend de betere ploeg en scoort na 23 minuten de 2 - 0. Blondel kan ongehinderd de rechterflank aflopen en voorzetten. Bij Lokeren opnieuw geen spoor van Doba en Djurisic, enkel Coulibali blijkt nog achterin te staan. De kleine Ivoriaan moet het dan ook afleggen tegen de 2 Brugse torens Saeternes en Verheyen. Deze laatste kopt de 2 - 0 binnen. Sporting krijgt nog een kans voor de rust. Kristinsson levert een uitstekende doorsteekpas af, maar Tailson en Geraerts lopen elkaar zo voor de voeten dat niemand tot een schot komt. Vlak voor rust wordt het nog zeer heet voor de goal van De Wilde. Dom balverlies van Doba laat Saeternes op doel schieten, De wilde redt. Even later een misverstand tussen Djurisic en de Wilde, in de daaropvolgende corner moet Coulibali een kopbal van Rozehnal van de lijn keren. 2 - 0 een terechte ruststand. Gretarsson blijft na de rust in de kleedkamers, Renatinho is zijn vervanger. De Braziliaan blijkt duidelijk een meerwaarde. Hij zet al snel Tailson voor doel, maar zijn schot mist richting. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Cercle scharen de Lokeren-supporters zich deze keer volledig achter hun ploeg. Met resultaat want Lokeren wordt ook op het veld de betere ploeg. Zoundi, Tailson en Renatinho vinden echter telkens wel een Brugs been op hun weg naar doel. Op het uur hoekschop Renatinho, onder druk van Tailson kopt de Brugse Braziliaan Victor in eigen doel. 2 - 1. Sporting drukt Brugge nu helemaal weg, maar kent andermaal geen geluk bij de afwerking. Bancé wordt nog ingebracht als 4de aanvaller. Een vrije trap van Djurisic wordt in de slotminuten doorggekopt door Bancé. Kristinsson trapt, maar Butina heeft nog een uitstekende reflex in huis, Bancé besluit de rebound tegen het zijnet. In blessuretijd krijgt kan Bancé de bal niet controleren met de voet, maar in de kluts komt het leer wel tot bij Zoundi, hij schiet de laatste kans op de gelijkmaker over. Sporting en zijn supporters bewezen in de goede 2de helft dat de ploeg zeker nog niet dood is, maar punten leverde dit andermaal niet op. Brugge is ook niet de plaats waar punten gepakt moeten worden, maar een gelijkspel was wel verdiend geweest.