20:00:00
Melotte Luc
5500
logo Excelsior Mouscron

De laatste wedstrijd van het seizoen 2003-2004 kon worden afgewerkt onder een mooi lentezonnetje. Moeskroen stoorde hoog en dat leverde meteen een doelpunt op. Nauwelijks twee minuten gespeeld en topschutter Pieroni toonde zijn afwerkingstalent. Hij knalde, ongestoord, hoog in de rechterwinkelhaak binnen : 0-1.
Sporting moest antwoorden en deed dat via Tailson, bediend door Kristinsson, schoot de Braziliaan in twee keer net over de kooi van Vandendriessche. Twee minuten later opnieuw Tailson die op links Baldvinsson bediende en de Ijslandse spits aarzelde deze keer niet, hij schoot de 1-1 droog binnen.
De partij die aangenaam en snel was gestart, verwaterde nu. De Henegouwers bleven vroeg storen en waren zo nog het gevaarlijkste.
Van Lokerse kant noteren we een paar vrije trappen. O.a. eentje van Renatino dat maar net voorlangs ging. Lokeren verloor nog voor de rust Van Hoeylandt, voor de gelegenheid rechtsachter, met een zware blessure. En tien minuten later moest ook Lezou Doba mankend van het veld.
In de tweede helft een gretiger Lokeren. Al is de eerste echte dreiging van Moeskroen met een afstandsschot voorlangs. Maar Lokeren voert dan de druk op. En Excelsior loopt achter de feiten aan. Baldvinsson trapt over. De ingevallne Renathino neemt een voorzet van Coulibaly in één tijd op de slof, maar niemand om de voorbijscherende bal in doel te deviëren. Bancé wordt door Gretarsson perfect in de diepte gestuurd, maar in plaats van met links te trappen kiest de Afrikaan voor zijn rechter en zo pal op Vandendriessche. Dit had de 2-1 moeten zijn.
Scheidsrecher Melotte die zijn laatste wedstrijd in eerste leidde, vergat een penalty te fluiten na een fout op Baldvinsson.
Een kwartier voor tijd zet Zewlakow De Wilde nog aan het werk. Het Lokerse vuur is er dan wat uit.
Verder zijn er geen kansen meer en eindigt de partij op een 1-1 gelijkspel. Op basis van de tweede helft verdiende Lokeren ietsje meer.