20:00:00
Allaerts Paul
1600
logo FC Cappellen

Bekervoetbal, de laatste mogelijkheid om het tot nu toe kleurloze seizoen een beetje meer kleur te geven. Het begin is alvast niet goed. Van Hoey verkijkt zich op een bal en met een Severeyns, Cisse voor de vrienden, in de ploeg weet je wel hoe laat het is. Na 3 minuten 0-1. De eerste kans voor Lokeren komt er na 7 minuten met een kopbal voor Zoundi op voorzet van De Beule, de bal gaat een metertje naast.
Het spelpeil in de ganse match is laag. Capellen dat zich beperkt tot verdedigen en er op de counter snel uitkomen kent weinig problemen met het steriele Lokerse spel. De volgende kans is opnieuw een kopbal, Bancé die op voorzet van Vidarsson opnieuw naast kopt na 11 minuten.
Een minuutje later is het weer warm aan de overkant, op voorzet van Kortland trapt Severeyns gelukkig naast. Na 14 minuten zet Kassi voor naar Bancé die terug naast trapt.
Na 18 minuten krijgt Lokeren een hoekschop, Bancé kopt andermaal naast Na 25 minuten gaat De Beule door in het strafschopgebied en wordt neergelegd, Allaerts twijfelt niet en legt op de stip. Gretarsson mist deze keer niet en brengt de stand terug op 1-1 Dan valt het even stil tot de 33e minuut als Capellen er nog eens snel uitkomt, gelukkig er naast, voordien is er nog een mooie plaatsbal van Kristinsson die Lauwrys er mooi uithaalt. Voor de rust zijn er nog twee gevaarlijke fases, in de 40e minuut een vrijschop van Capellen die Sven in 2x pakt. En Gretarsson die hard uithaalt, Lauwrys haalt hem er uit Hopelijk brengt de rust beterschap ... Neen dus, na de rust valt er voetbaltechnisch nog weinig te beleven. Kort na de rust gebeurt dan waar iedereen voor vreest 2-1 via Cisse Severeyns, een mooi doelpunt en Lokeren op de rand van de uitschakeling. Tien minuten later de totale verrassing, Van Hoey trapt of zet voor, niemand die het zeker kan zeggen maar de bal hangt in de netten. 2-2 en op weg naar verlengingen. In de eerste verlening gebeurt bitter weinig. Severeyns, alleen door, wordt foutief gestopt door Muzinga, het logische gevolg: rood. De tweede verlenging is pas begonnen als Severeyns een fout, opgemerkt door scheidsrechter noch grensrechter, begaat op Vidarsson, in de daaropvolgende fase een schermutseling tussen Kristinsson en een Capellenspeler, ook Kristinsson krijgt rood. Lokeren nog met 9 en nog 10 minuten te spelen. Beide ploegen speculeren op de strafschoppen. De eerste van Kortland en De Beule gaan er in. De volgende van Ocak en De Geest worden ook gemaakt. Daarna mist Capellen tweemaal, éénmaal op de paal en éénmaal hoog over. Voor Lokeren missen Gretarsson en Baldvinsson niet meer: Lokeren door het oog van de naald en onverdiend naar de volgende ronde maar daar maalt niemand om. Véél belangrijker kondigt zich de volgende match aan, volgende week thuis tegen Charleroi, deze match mag niet verloren worden