20:00:00
Jordens Peter
4950
logo Germinal Beerschot Antwerpen

Alle Lokerse acties het vermelden waard kan ik in één zin opnoemen : een schot van De Beule na een mooie actie in de zesde minuut en een kopbal van deze Hammenaar een kwartiertje voor de rust. Intussen hadden de bezoekers het bijzonder makkelijk en loerden op de counter. Paars-wit combineerde ook beter.
Germinal Beerschot had zelfs geen kans nodig om te scoren. Een afstandsschot van een vrijgelaten Cooreman werd door Van der jeugt gelost en Victor was er als de kippen bij om de bal in te trappen : 0-1.
De thuisploeg geeft niet de indruk in de tweede helft meer te kunnen brengen... En mijn vrees wordt waarheid. Doelman Van der Jeugt acteert opnieuw onzeker wanneer hij Victor laat komen en op zijn lijn blijft. Gelukkig gaat de bal voorlangs. Vlak voor tijd houdt hij wel met een prima save de bezoekers van de doodsteek.
Tussendoor kan ik mij beperken tot het feit dat Lokeren het meeste balbezit had, maar daar ooooo zo weinig mee deed. Tot overmaat van ramp moest ook een gekwetste De Beule (met een inspuiting aan de wedstrijd begonnen) naar de kant. En wanneer er dan toch eens gevaar is, dan gaat de bal van Kristinsson binnenkant van de paal en slaat een kwieke Luciano de bal op de doellijn weg.
Met de inbreng van Sylla en Ambane komt er wat meer beweeglijkheid. Doch echte kansen vallen er niet meer te noteren.
Alweer een teleurstellende wedstrijd en een nederlaag in eigen huis. Dit wordt nu echt een seizoen lang knokken tegen de degradatie.