08/05/2004
20:00:00
Colemonts Laurent
9000

De wedstrijd begon met een emotionele minuut stilte voor het overleden Gentse bestuurslid Mortier. Alweer schandalig met de voeten getreden door een handvol sukkelaars. Het soort dat al lang niet meer naar een voetbalwedstrijd zou mogen komen. Jammer dat dit de zeer talrijk meegekomen Lokeren supporters ongetwijfeld weer in een slecht daglicht zal stellen. Supporters die de minuut stilte trouwens wel perfect respecteerden en pas daarna een feestje bouwden.
Op het veld startte Zere samen met Zanzan en Doba centraal achterin. Tailson kwam terug uit schorsing. De eerste kans in de wedstrijd is voor Tailson, een kopbal gepakt door Herpoel. Ook Gent krijg meteen enkele kansen, maar Ribus schiet ver naast en Martens stuurt de bal voorlangs. Lokeren krijgt steeds meer greep op de wedstrijd en wordt van dan af de best voetballende ploeg. Gretarsson schiet, Herpoel kan het leer enkel wegboksen, Kristinsson schiet de rebound binnen. 0 - 1 na een goeie 20 minuten. Sporting heeft de match nu stevig in handen en gaat op zoek naar een 2de doelpunt. De laatste pass komt echter zelden aan, met weinig grote kansen tot gevolg. Herpoel pakt een mooie vrije trap van Vidarsson. Tailson schiet naast. Ook aan de overkant hetzelfde spelbeeld. Gent raakt amper voorbij het ijzersterke Lokerse centraal trio. De Wilde komt nog één keer in de problemen wanneer hij een schot van Jarakovic moet lossen, gelukkig zonder gevolg. 0 - 1 is de terechte ruststand. Gent vervangt Martens door Cavens na de rust, maar opnieuw zijn er weinig schoten binnen het doelkader, Lokeren controleert rustig. In de 60e minuut schiet Ndikumana van zo'n 30 meter strak in de winkelhaak. Een onhoudbaar schot uit het niets, 1 - 1. Gent put moed uit deze treffer, maar toch valt bijna meteen een doelpunt aan de Lokerse zijde. Kristinsson zet Gretarsson voor doel, Herpoel kan de bal maar net van de lijn grabbelen, Tailson mist de herneming. Een schot van Baldvinsson gaat voorlangs. Met nog 10 minuten te gaan worden Zoundi en Bance ingebracht. Lokeren trekt nog enkele keren naar voor, maar verder dan een kopbal van Tailson komt men niet. Sporting zette een zeer degelijke prestatie neer, maar het burenduel tussen Gent en Lokeren eindigde dit seizoen dus 2 keer op 1 - 1. In de strijd om het derde intertoto ticket is dan ook nog geen beslissing gevallen. Lokeren, Gent en STVV maken nog allen kans.