Goal
0-1
goal58

Na een zwakke wedstrijd van beide ploegen een logische puntendeling.
Inzet van Lokerse kant is er voldoende, jammer genoeg ontbreekt net dat tikkeltje genialiteit om de muur die Gent optrekt te doorbreken. Toch is de eerste kans, na 5 minuten voor Gent. Peeters Haalt de achterlijn en trekt mooi voor op Mrdackovic, Milojevic redt. Voor de eerste Lokerse kans is het wachten tot de 15e minuut, Baldvinsson tikt de bal iets te ver door zodat Herpoel de bal net voor diezelfde Baldvinsson onschadelijk kan maken. Na 18 minuten is het terug aan Lokeren met een vrije trap voor Bancé die naast trapt.
In de 21e minuut krijgt Davy De Beule een mooie kans op een afgeweken hoekschop, z'n volley gaat naast.
Enkele minuten later, de 29e, terug een hoekschop en opnieuw De Beule opnieuw niks. Sylla trapt op Herpoel in de 31e minuut. Gent laat ondertussen bitter weinig zien, enkel nog één kansje voor Mrdackovic na 42 minuten, Milojevic pakt echter makkelijk. Enkele vaststellingen toch, de verdediging lijkt iets solider met de terugkeer van Milojevic. Er is inzet en de wil is er. Nu nog het tikkeltje geluk en we komen er wel.

Na de rust géén wissels bij Lokeren, bij Gent twee wissels Hempte & Machete door Zézé & Theunis. Onmiddellijk trekt Lokeren naar voor, Bancé gaat goed door maar wordt foutief gestopt door, oude bekende, De Brul die hiervoor een gele kaart krijgt. De vrije trap wordt door Baldvinsson binnen het bereik van Herpoel getrapt die mooi pakt. In de 57e minuut mag Zézé ongehinderd oprukken én doorsteken naar Ribus die mooi binnentrapt, weinig aan te doen voor Milojevic. Gent onverdiend 1-0 voor.

Lokeren is aangeslagen en even lijkt Gent te willen door te drukken, kansen - het vermelden waard - komen er echter niet meer tot de 76e minuut als Baldvinsson mooi op doel trapt, Herpoel redt in 2 maal. Het kalf lijkt verdronken maar met een mooie voorzet vanop rechts op De Beule kan deze laatste de bal voorbij Herpoel trappen, een mooie gelijkmaker en zeker niet onverdiend.

Lokeren trekt naar voor maar kan niet meer scoren. Gent komt er in de 89e minuut nog eenmaal uit, Mrdackovic trapt op Milojevic. Een oververdiend gelijkspel, het had echter meer moeten zijn. We blijven onderaan bengelen, we winnen wel één puntje op Charleroi maar dat is dan ook het enige.