20:00:00
Allaerts Paul
23316

Er kwam deze week dramatisch economisch nieuws uit Genk. Ford Genk kondigde een reorganisatie aan die duizenden banen kan kosten.
RC Genk toont zich solidair en betuigt zijn steun aan de werknemers. Op het moment van het betreden van het veld door de spelers zijn de vakken in het Fenixstadion zwart gekleurd en houden jongeren brandende fakkels omhoog. Na de emotionele vakbondstoespraak, een minuut stilte en zes knallen, kon de match van start gaan.

Na 7 minuten, een eerste keer Lokeren met een voorzet van De Beule, maar Kristinsson mist in de grote rechthoek compleet zijn schot.
Even later stuurt diezelfde Kristinsson Van Hoeylandt in de diepte. De jonge Lokeraar schiet te zwak naast het doel van Moons.
Gretarsson wordt door Kristinsson alleen weggestuurd. De Limburgse defensie misrekend zich omdat Baldvinsson - in buitenspel positie, maar niet aan het spel deelnemend - niet mee telt. Moons raakt de bal met de hand een 15-tal meter buiten zijn doelgebied. Allaert sanctioneert met een rode kaart. Genk moet dus na 13 minuten met 10 man verder, tot groot ongenoegen van het al getergde Genkse publiek. Vandenbergh wordt dan opgeofferd voor een nieuwe doelman Davy Schollen.
Niet dat Lokeren hierdoor nu sterker ging acteren. Integendeel zelfs. Een goeie actie en ditto schot van Chatelle strandt op de paal. Roussel is te verrast om de rebound te benutten.
En Genk komt niet onverdiend op voorsprong wanneer Thijs een voorzet van Priske binnenknalt, 1-0.
We zijn dan tien minuten voor de rust en niets lijkt erop dat Sporting ook maar één puntje zal kunnen meegraaien.

Paul Put wijzigt niet tijdens de pauze. Lokeren komt ietsje gretiger uit de kleedkamer. De Beule heeft geen meeval wanneer zijn schot op de paal uiteenspat. De bleke Kristinsson valt geblesseerd uit. Invaller Zoundi haalt een eerste keer uit met een schot van buiten de zestien. Slechts een goeie meter naast de kooi van Schollen.
En nog geen minuut later heeft diezelfde Zoundi van dichtbij de kans om gelijk te stellen. Hij wacht echter te lang en haalt er enkel een inworp uit. Zoundi brengt meer gevaar, maar net niet voldoende. Ook niet wanneer hij de alleenstaande Baldvinsson moet bedienen slaagt de Burkinees daar niet in. En na amper een kwartier speeltijd moet ook hij geblesseerd het veld verlaten. Fofana is dan de derde invaller nadat ook Van Hoey werd gewisseld door Ekounga.
Genk kan in de tweede helft geen kansen versieren, maar krijgt wel een vrije trap op 12 minuten van het einde. De Nederlander Theo Janssen trapt die staalhard in de winkelhaak 2-0. Vijf minuten voor tijd valt dan toch nog een doelpunt uit de lucht. Een bal vanop links komt bij Gretarsson die raak treft : 2-1. Maar twee minuten later doet een mooie aanval van Besljia afgerond door Roussel alle ijdele hoop vergaan : 3-1.
Speelden wij niet een 80-tal minuten met elf tegen tien ? Neen, want Lokeren speelde zonder ziel.
Dit wordt bijzonder zwaar. Put moet ook in de komende 2 à 3 weken Patrick Zoundi missen. Hij heeft een spierscheur opgelopen en is er niet bij tegen Manchester en Heusden-Zolder. Kristinsson heeft genoeg aan een 4-tal dagen rust. Filip Baeke