31/01/2004
20:00:00
Blareau Eric
7000

Eén van de belangrijkste wedstrijden van het jaar na Lokeren - Beveren is toch wel Beveren - Lokeren. In het verleden waren dit heroïsche wedstrijden. Vandaag de dag is dit héél wat minder. Opmerkelijk is dat Renatinho meteen in de basis staat in de plaats van de geblesseerde Baldvinsson, tijdens de match laat deze pocket speler zich in positieve zin opmereken.. Ondanks het feit dat Beveren het, dit seizoen, zeker niet onaardig doet was er van Beverense zijde toch weinig opkomst en nog véél minder animo. Zelfs een afscheidsvideo voor Touré & Yapi Yapo kon weinig enthousiasme teweeg brengen. Zou het weer daarvoor iets tussen gezeten hebben? Het spelpeil was vrij aardig met Beveren dat meteen ten aanval trok en Lokeren wegdrukte, kansen leverde dit niet op. Van Lokerense zijde waren er enkele leuke tegenprikken zonder groot gevaar. Op de eerste echte kans, die naam waardig is het 12 minuten wachten als De Beule vanop rechts mag aanleggen, z'n zwakke schot wordt echter makkelijk gepakt door de Beverense goalie. 3 Minuten later mag Kaiper proberen, z'n schot wordt gepakt. In de daarop volgende tegenaanval dwingt Renatinho een hoekschop af.
Doba die niet al te zeker staat te spelen in die eerste minuten laat zich een paar keer ringeloren door de snelle spitsen van Beveren. Na 19 minuten komt vanop links een voorzet die Pehe ongehinderd aan de tweede paal mag binnenleggen. Beveren trekt nu het spel volledig naar zich toe. Meer dan een bal op de paal en een hoekschop levert dit, gelukkig, niet op. De Lokerense reactie na die goal komt er pas op de 23e minuut als Coulibaly vanop links mag voorzetten, een Beverense voet werkt die bijna paniekerig in eigen doel, meer dan een hoekschop houden we er niet aan over. Toch is hier hét zwakke punt van Beveren: de verdediging die makkelijk in de fout gaat. Na 29 minuten staat De Beule nog eens aan het kanon, z'n schot gaat voorlangs. Toch nog een héle grote kans voor Lokeren als Tailson knap vrijgespeeld wordt maar bij het binnengaan van de 16 neergelegd wordt. IEDEREEN schreeuwt om een penalty Blareau gaat er niet op in. De beelden zullen het moeten vertellen, het leek toch verdacht véél op een fout. Bij de rust wordt de flauwe Kristinsson vervangen door Van Hoeylandt. In de eerste helft had Runar ook al geel gezien en het rode gevaar was te duidelijk. Van Hoeylandt brengt ook meer werkkracht. De tweede helft is duidelijk Lokerens getint. Na 4 minuten spelen zet Renatinho voor naar Tailson, hoekschop. Dan volgt er een hele poos middenveldvoetbal dat duidelijk voor Lokeren is. De Beverens bobijn lijkt af te zijn.. Op het uur volgt dan de terechte 1-1 na een geharrewar voor het Beverense doel. Uiteindelijk is het Tailson die de bal tegen de netten legt. Twee minuten later schiet Renatinho nog eens voorlangs. Na 66 minuten gaat Tailson nog eens door maar wordt weer onder héél verdachte omstandigheden gestopt. Opnieuw doet Blareau of z'n neus bloedt, wel trekt hij nog geel voor Tailson wegens protest. Na 90 minuten komt Bancé nog Tailson vervangen, de match is dan al in z'n definitieve plooi gevallen. Iedereen kan zich verzoenen met een billijk gelijkspel. We winnen er niks mee, maar grote gevolgen heeft dit gelijkspel ook niet.