15:00:00
Blareau Eric
5000
logo KVC Westerlo

Na de puike prestatie op Manchester wacht Sporting een zo mogelijk nog belangrijker wedstrijd. Thuis tegen Westerlo is er gezien het klassement eigenlijk maar 1 optie: winnen. Sporting start de wedstrijd op papier vrij verdedigend, met de jongens die het zo goed deden in Engeland. De verdedigende opstelling op papier vertaalt zich naar het spel. Sporting krijgt maar geen snelheid in zijn spel. De eerste 15 minuten is nauwelijks iets te noteren. Lokeren probeert wat druk te zetten maar slaagt daar niet in. Westerlo voetbalt rustig mee en trekt met Paas de kaart van de counter. Na 14 minuten toch een kansje. Een lage corner van Kristinsson, Vidarsson trapt echter onbesuist over. Aan de overkant moet een minuutje later Dabanovic de meubelen redden. Hij kan een fraaie trap van Dosunmu maar met de vingertippen uit doel houden. Iets later is het toch prijs. Een voorzet vanop rechts bereikt een onbegrijpelijk vrijstaand groepje Westerlo spelers. Na een korte scrimmage belandt de bal voor de voeten van Paas die niet aarzelt en de 0-1 binnentrapt. Ontreddering bij de Lokerse ploeg. Er was al geen vertrouwen in de ploeg, de tegentreffer helpt uiteraard niet. En het leed is nog niet geleden. 25 minuten zijn we ver als Zanzan en Doba mekaar totaal niet begrijpen. Westerlo mag vrij oprukken, afgeven naar Chris Janssens die in zijn vertrouwde stijl loeihard onder Dabanovic binnenknalt. Een fluitconcert striemt over Daknam, dat nog eens extra opwelt als Baldvinsson een vrij goede Van Hoey komt vervangen. Voor de rust is er nog één goede kans voor Lokeren te noteren. Conté rukt op naar voren, krijgt via tussenstation Kristinsson de bal terug, maar trapt alleen voor doel recht op Bourdon. 0-2 bij de rust, het wordt moeilijk. De tweede helft start volledig volgens het spelbeeld van de eerste helft. Geen vertrouwen bij de Lokeraars, nog maar eens een verdedigende blunder en nog maar eens Janssens aan het kanon: de tweede helft is nauwelijks gestart en het staat 0-3. Wedstrijd gespeeld, maar meteen ook de start van een Sporting offensief en zowaar een goede periode van onze ploeg. De stress lijkt er vanaf en ineens lukt het voetballend wel weer. De achteruit geschoven Kristinsson en de goed ingevallen Baldvinsson zijn nadrukkelijk aanwezig en trappen op doel. Die pogingen leveren niks op, De Beule kan wel scoren na een kwartiertje. We noteren nog een doelrijpe kans voor Paas op counter, die onbegrijpelijk over schiet, en een knal van Conté die door Bourdon maar net uit de kruising wordt gehaald. Een poging van Van Hoeylanst op de corner die daaruitg volgt wordt van de lijn gehaald en een knal van De Beule schroeit de vuisten van Bourdon. En dan is het kaarsje uit. De aanvalsgolf is over, de wedstrijd is gespeeld. Ook de thuismatch tegen Westerlo levert dus niet de verhoopte overwinning op met de declic. Verdedigende blunders brengen Westerlo in een zetel naar de 0-3. Als Sporting eindelijk wakker is en durft voetballen, is het te laat. Paul Put blijft bij zijn mannen in de kleedkamer. Heel ongebruikelijk is er niet eens een persbabbel na de match. De kentering moet en zal komen... volgende week op Genk?