20:00:00
Gumienny Serge
4712
logo RAEC Mons

Voor het verslag van de eerste helft tussen Lokeren en Bergen kunnen we kort zijn. Heel kort, want veel viel er niet te beleven op Daknam. Het eerste schot op doel is van Bergense kant. 16 minuten zijn er al gespeeld als Londo naast doel trapt. Een minuutje later volgt de enige kans die naam waardig in de eerste helft. Runar Kristinsson, die later in de helft nog vervangen zal worden door Baldvinsson, lanceert met een hoge bal Tailson. Die neemt de bal schitterend aan en slaagt er ook nog in op doel te trappen. Vandeputte redt met een fantastische reflex, en ook uit de scrimmage daarop volgt geen goal. Wamberto trapt nog eens een vrije trap waar Filip De Wilde moet tussenkomen. En dan hebben we het gehad. Rusten bij 0-0, een nul over de ganse lijn. De tweede helft brengt toch wat beterschap. Renatino neemt een vrije trap van ver, Tailson kan net niet laten afwijken. Ook Bergen speelt goed mee. Een afgeweken bal lijkt in doel te lopen, maar De Wilde gaat gepast neer en kan redden. Aan de overkant geeft Renatino voor naar Tailson, die met het hoofd schitterend aflegt voor Geeraerts. Vandeputte kan het schot pareren. In de 70ste minuut leidt een foute terugspeelbal tot een reuzenkans voor Niemi. Die kopt gelukkig naast het lege doel. Tumult na een klare duwfout op Baldvinsson. Scheidsrechter Gumienny uit Wallonië ziet hem niet, zoals hij ook enkele andere betwistbare fazes in het Bergense strafschopgebied negeert. Er komen nog enkele halve en driekwart kansen voor Lokeren, maar de bal wil er niet in. De ingevallen Baldvinsson valt opnieuw geblesseerd uit. En het bleef tot het eind uitkijken voor de Bergense counters via de vinnige Wamberto. Ook Ban viel nog in en vuurde nog een schot af, dat door Djurisic voor de lijn werd gered. Zwakke eerste helft, iets betere tweede helft. Of één punt tegen deze rechtstreekse concurrent voldoende is, zullen we pas op het einde van het seizoen weten.