20:00:00
Verbist Johan
4800
logo Cercle Brugge

Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe-ouwe, of is het ouwe-nieuwe, trainer en twee nieuwe spelers. Jammer genoeg viel er vorige week ook tragisch nieuws te noteren: de onverwachte dood van Suvad Katana, de match begint dan ook met een indrukwekkende, minuut stilte voor onze betreurde ex-speler. Suvad Katana speelde van '99 tot eind vorig seizoen voor Sporting Lokeren en zal altijd herinnerd worden als een stijlvolle, voetballende verdediger. Spelers, trainers, medewerkers en vooral de supporters van Sporting Lokeren wensen dan ook onze innige deelneming over te brengen aan de familie en vrienden van Suvad Katana. De eerste helft heeft niet veel om het lijf, Lokeren wil wel, bouwt zorgvuldig maar iets te traag op om de verdedigende muur van Cercle te slopen. De eerste kans is voor Cercle na, toch al 9 minuten, trapt Meyssen de bal voorlangs.
Lokeren versiert een eerste kansje na 13 minuten, Bancé probeert een flauwe kopstoot die Mollez makkelijk plukt. Enkele minuten later is er toch enige opwinding voor een schot van Marc Hendrickx die z'n schot jammer genoeg in het zijnet ziet belanden. Na ongeveer twintig minuten wordt Marc Hendrickx onderuit geschoffeld, Marc Hendrickx zelf achter de bal maar opnieuw pakt Mollez makkelijk. De eerste echt grote kans is toch voor Lokeren, Bancé zet voor naar Ademilson die op een moeilijke manier met een gekraakt schot Mollez een hoekschop doet weggeven. Uit de hoekschop komt nog een fase waarbij Mollez naast de bal gaat onder druk van Bancé, de bal wordt jammer genoeg weggewerkt. We krijgen wel een hele reeks hoekschoppen zonder gevolg, oa na een snelle aktie van Zoundi en een kopbal van Doba op voorzet van Kristinsson. Na 31 minuten kan Bancé zich doorzetten en komt alleen voor Mollez, z'n schot is echter te zwak om gevaarlijk te worden.
Enkele minuten voor de rust kan een meegekomen Pinto zich doorzetten en een plaatsballetje richting doel lanceren, Mollez pakt niet zonder moeite. Zoals gezegd had de eerste helft niet veel om het lijf, toch is er inzet, de snelheid van uitvoeren moet echter hoger om Cercle te ontwrichten. Bij de rust wisselt Cercle de, zo goed als, onzichtbare Pivaljevic voor Desmet. Sneller maar vooral beter hadden we gevraagd en we worden op onze wenken bediend. Zoundi gaat door op rechts en zet voor naar Bancé die jammer genoeg hoog over besluit. Enkele minuten later komt Zoundi in een vrije positie maar z'n schot is te zwak, in de daar op volgende fase durven Bancé noch Ademilson te trappen. Op het uur trapt Marc Hendrickx keihard naar doel, Mollez kan de bal alleen maar afweren, Bancé die goed is gevolgd heeft de bal maar in te leggen. De 1 - 0 blijkt een bevrijding, Cerlce gaat naar voor zonder echter gevaar te creëeren. Het is Lokeren dat de wedstrijd naar zich toe weet te trekken. Cercle zal de gehele tweede helft géén kans weten te versieren. Dertien minuten na de 1 - 0 mag Hendrickx ongehinderd aanleggen en de 2 - 0 is een feit met een magistrale goal in de kruising. Mollez kansloos. Als Cercle dan toch een kans lijkt te krijgen is er nog altijd Milojevic. Als Van Mol alleen mag doorgaan richting Milojevic redt die schitterend door de bal uit de voeten van Van Mol te halen. Na 80 minuten krijgt Lokeren een vrije trap op een mooie plek na een fout op Bancé. Bancé, Gretarsson & Kristinsson zetten zich rond de bal. Bancé trapt de bal keihard binnen na een ingestudeerd nummertje. Drie minuten later mag Bancé alleen doorgaan en kan de bal voorbij Mollez in de verste hoek leggen. Meteen de eindstand op het bord. Het jaar is ingezet op een manier die naar meer smaakt. Een flauwe eerste helft maar een mooie, zéér mooie, tweede helft. Als de nieuwkomers dan nog meevallers zijn, Tailson weer op niveau kan spelen dan gaan we nog een mooie terugronde tegemoet. Ook de verdediging, speelde een secure wedstrijd, toegegeven ze werden niet echt op de proef gesteld. Een andere vaststelling is dat er terug meer vertrouwen is en dat vertaalt zich in spelers als Bancé - wie had die vrije trap verwacht? - en Zoundi die een nuttige wedstrijd speelde. Als, en dit is belangrijk, we van blessures gespaard blijven, mogen we nog wat verwachten. Vanavond vraagt alvast om bevestiging. Op naar woensdag, voor de bekerwedstrijd tegen STVV, opnieuw een ploeg waar we nog iets recht te zetten hebben én de mogelijkheid om ons seizoen terug wat meer kleur te geven.