20:00:00
Bourdouxhe Claude
7500
logo Club Brugge

Slechter kan een match niet starten. Eerste minuut en aanval Club Brugge. Diallo kaatst ongelukkig in de voeten van Victor en die aarzelt niet. 0-1 op het nieuwe scorebord. Na 1 minuut wedstrijd. Je denkt dan al vlug 'dit Lokeren gaat naar de slachtbank' maar dat is helemaal niet zo. Sporting is niet aangeslagen en voetbalt goed mee. Meer nog, Lokeren is in de eerste helft de best voetballende ploeg. Brugge bokst de eerste helft buiten het doelpunt niet één mooie aanval in elkaar. Sporting wel. Eerst nog aarzelend maar gaandeweg met meer en meer vertrouwen. Tailson komt 2 keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst via een kopbal naast het doel, maar de kans op de 1-1 voor Sporting komt er na een vloeiende aanval. Tailson trapt een mooie voorzet in één tijd op de paal. Geluk voor Butina, pech voor onze jongens. Sporting blijft komen, maar de echt doelrijpe kansen zijn schaars. Brugge voelt de druk, en moet steeds bitsiger optreden. Ademilson wordt onder het gras getrapt. Referee Bourdouxhe vergeet een kaart te trekken. Een kaart komt er wel als Bosko Balaban - onzichtbaar in de match - zich revancheert op Conté. Meteen rood en Brugge moet met 10 man starten aan de tweede helft. In de tweede helft opteert Brugge begrijpelijk voor countervoetbal. Sporting heeft maar één keus: de weg naar de goal. Arnar Gretarsson trapt al snel gevaarlijk naar doel, Butina kan net in corner werken. Wat later een dubbele kans via een scherpe voorzet vanop de flank. Tailson en Pinto missen de bal op een haartje. Intussen counter Brugge scherp: en tweede Brugs doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. En Lokeren neemt nog meer risico: Bancé komt Diallo vervangen en neemt plaats centraal voorin. Tailson mist nog net een kopbal en Hendrikx haalt verschroeiend uit: Butina redt met de vuisten. Langzaam loopt het Lokerse vaatje echter leeg, Brugge komt dreigen. Lazic kan nog een treffer van Lange verhinderen en houdt wat later ook Ceh van een doelpunt. Maar diep in blessuretijd is het toch raak. De ingevallen Van Tornhout velt een (te) zwaar verdict voor Sporting. Zijn treffer in de laatste minuut is uiteraard het einde van de wedstrijd. Brugge scoort in de allereerste en in de allerlaatste minuut van de match. Tussenin voetbalde Sporting goed mee en was het zelfs de beste ploeg. Maar zelfs tegen 10 Bruggelingen kwam Sporting niet tot scoren. Club wint op een diefje met 0-2 en schuift zo terug door naar de top van het klassement.